رب خرما

سلام.

چیزی که می خوام بذارم از اسمش اصلا مطمئن نیستم و یه جورایی من در آوردی هس! خیلی وقته که دارم استفاده می کنم اما جرات گذاشتنشو تو سایت نداشتتم که دیگه دل به دریا زدمو گفتم بذارم شاید حداقل به درد یه نفر بخوره.

چیزی که می خوام در موردش صحبت کنم اسمشو گذاشتم " رب خرما " نمی دونم واقعا رب خرما رو اینطوری درست می کنن یا نه ! ولی من گذاشتم رب خرما چون مث رب درست می شه.

تو خونه ای که بچه داره فک کنم باید حتما این رب خرما وجود داشته باشه!

سپهر عاشق شیر کاکائوی و لب به خرما نمیزنه ! یه بار به طور خیلی اتفاقی به جای کاکائو از این رب خرماها ریختم و دیدم خیلی خوشمزه داره شیرشو می خوره! (در صورتی که قبلا اگه می فهمید یا می دید دارم خرما می ریزم لب به شیر نمیزد)

بهش گفتم اینا کاکائوین :) خدا ببخشه :) همچنان دارم ازین کاکائوهای مدل جدید تو شیرش می ریزیم و خداروشکر دوست داره و می خوره.

حالا ازینا گذشته , این رب خرما خییییییییییییییلی جاهای دیگه کاربرد داره. مثلا تو نون می تونین بزنین , تو کلوچه ,دسر , شیرینی و ... 

خلاصه اینکه حتما ازین رب خرما تو خونه داشته باشین.

البته رنگ رب خرمام تو عکس خیلی روشن افتاده!

 

خب حالا توضیح!

من اینجوری درست می کنم که اول خرما رومی خرم و می شورمش و بعد داخل ظرفی می ریزم و روشو آب می بندم و می ذارم چند ساعتی بمونه.

بعد می ذارم روی حرارت متوسط و اجازه می دم بمونه تا خرماها له شن.(زیاد حرارت نبینه معمولا زیر نیم ساعت کافیه)

بعد از اینکه له شد , صافی می کنم تا هسته ها و پوستاش جدا شن. (البته بعضی از پوستاش قاطی گوشت خرما می شه که با حرارت دیدن زیاد دیده نمیشه از طرفی پوست خرما هم کلی خاصیت داره)

روی هسته ها رو آخر کار , کمی آب جوشیده ریختم تا گوشت خرمایی باقی نمونده باشه.

این تفاله هاش(این مقدار برای سه کیلو هس)

   

 حالا گوشت خرما رو داخل قابلمه ی " بزرگ " بریزین و بذارین روی حرارت متوسط تا ابش تبخیر شه. دقیقا مث رب!

--- یه توصیه خواهرانه و شاید مادرانه!

حتمــــا دور تا دور گاز تونو (زمین و کابینت و ... ) رو خوب بپوشونین چون شدیدا کثیف کاری میشه. اگه حیاط دارین که حتما حیاط این کارو انجام بدین.

--- به هیچ عنوان نذارین بچه تو آشپزخونه بیاد . خودتونم لباس آستین بلند بپوشین.

چقد ترسوندمنوتون :)

 وقتی دیدین مث رب سفت شد , حرارت رو خاموش کنین و بذارین سرد شه .

 

 بعد از سرد شدن داخل شیشه خشک و تمیز بریزین و درشو محکم ببندین و بذارین داخل یخچال.(من تاریخ هم میزنم)

 

---- رنگش از چیزی که تو عکس هس تیره تر. (مث رنگ داخل قابلمه تیره س)

---- حتماااااا بذارین آبش کاملا تبخیر شه وگرنه بعد یه مدت کپک می زنه!

---- برای من 3 کیلو , دو تا شیشه ی بزرگ شد.

خیییییییییییییلی خوب و کاربردیه! حتما درست کنین حتی شده مقدار کم.

نوش جونتون .

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Login Form