سلام.
کلوچه های خوشمزه غذایی خوشمزه! خمیرش عاااااالیه!
مواد لازم :
برای خمیر :
خمیر ترش : 1 ق س
شکر : 1 ق چ
آب ولرم : 1 پ
نمک : کمی
تخم مرغ : 1 عدد
روغن مایع : 2 ق س
آرد : به اندازه لازم
مواد میانی :
روغن مایع : 1 ق س
پیاز : 1 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده : 1 فنجان
برنج پخته شده : 1 فنجان
نخود فرنگی پخته : 1 فنجان
جوانه ی گندم : 1 فنجان
بادام خرد شده : 2 ق س
زنجبیل : 1 ق س
نمک و فلفل
زعفران آبکرده : 1 ق چ (اختیاری)
رومال نان :
زرده ی تخم مرغ : 1 عدد
طرز تهیه :
خمیر ترش و شکر رو با آب ولرم مخلوط می کنیم و درشو می پوشونیم تا 10-15 دقیقه استراحت کنه و عمل بیاد.
نمک , تخم مرغ و روغن مایع رو مخلوط می کنیم و خمیر مایه عمل اومده رو بهش اضافه می کنیم.
--- من برای نون ها م از روغن جامد استفاده می کنم.
ارد الک شده رو بهش کم کم اضافه می کنیم تا جایی خمیر نرمی داشته باشیم.
خمیر رو خوب ورز می دیم . اگه یه خورده به دست چسبید اصلا اشکال نداره! زیادی آرد اضافه نکنین که خمیرتون سفت میشه و اصلا نون خوبی نخواهید داشت.
روی خمیر رو بپوشونین و بذارین 1-2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.
تا زمانی که خمیر داره استراحت می کنه , مواد میانی رو آماده می کنیم.
پیاز رو خرد می کنیم و با روعن تفت می دیم.
فلفل دلمه ای رو اضافه می کنیم و سر تفتی می دیم و در نهایت باقی مواد رو اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و حرارت رو خاموش می کنیم.
زمانی که خمیرمون آماده شد و حجمش دو برابر شد , از خمیر گلوله هایی بر می داریم , یه خورده بازش می کنیم و از مواد میانی داخلش قرار می دیم و خمیر رو می بندیم و گلوله ای شکل می کنیم و داخل سینی قرار می دیم. (سینی فر رو کاغذ روغنی بندازین یا چرب کنین)
گلوله های آماده شده رو یه کوچولو با دست فشار می دیم و روشونو می پوشونیم تا نیم ساعت الی 45 دقیقه ای استراحت کنن.
و بعد از استراحت و دو برابر شدن حجمش , با زرده ی تخم مرغ رومال می کنیم
و می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با 175 درجه به مدت نیم ساعت .
اینم بافت نون که عالیه!
--- منظور از فنجان یعنی همون فنجان , و پ یعنی پیمانه استاندارد یا لیوان فرانسه دسته دار.
--- مواد میانیش زیاد! به نظر مواد میانیش دوبرابر دستور خمیر :!
--- برای رومال من از تخم مرغ کامل استفاده کردم.
نوش جونتون.