کُبّه ی آبدار

سلام.

کُبّه غذای عربی خیلی خوشمزه ای هست که انواع مختلفی داره.

این کبه ای که می خوام بگم مربوط میشه به لبنان , فلسطین و سوریه. این کبه ابدار هست و روغن خیلی کمی داره.

قبل از گذاشتن عکس یه چیزی بگم!

قرار بود اینو درست کنم و بذارم تو سایت تا شما دوستای گلمم درست کنین. وقتی آماده شد , پشیمون شدم و گفتم بیخیال! آخه زیاد از ظاهرش خوشم نیومد... همین طوری الکی عکس گرفتم برای آرشیو خودم و اما وقتی خوردم .... وقتی خوردم گفتم حتما می ذارم تو سایت!!!

پس از روی عکسش قضاوت نکنین! خودش واقعا خوشمزس! شوهرمم خیلی خوشش اومد!!!!!!

مواد لازم :

مایه توپی :

گوشت چرخ کرده : نیم کیلو ( من خیلی کمتر ریختم! آخه نیم کیلو زیاد )

رب گوحه فرنگی : 2 ق غ

جعفری یا گشنیز خورد شده: 2 ق غ

پیاز

نمک 

 

خمیر پوسته :

برنج : 1 پ

پودر لیمو عمانی : 1 ق م

زیره ساییده : 1 ق چ ( من 4 زیره ریختم )

زردچوبه : 1 ق چ

نمک

پیاز

رب

آب قلم : 1 پ (آب گوشت یا اب مرغ هم باشه خوبه)

 

 

طرز تهیه :

اول مایه توپی رو اماده می کنیم.

پیازو تفت می دیم . گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و بعد از تفت دادن, رب اضافه می کنیم.

من یه خورده آب بهش اضافه کردم تا گوشت بپزه.

و آخر سر هم جعفری خورد شده و نمک رو اضافه می کنیم.

می ذاریم کنار و می ریم سراغ اصل کاری.

 

داخل قابلمه ای برنج شسته شده رو بریزین به همراه نمک و بهش 2 پ آب اضافه کنین و بذارین دونه های برنج کاملا باز بشه.یه چیزی تو مایه های شله زرد :)

بعد برنج پخته شده , زیره و پودر لیمو عمانی به همراه زردچوبه و نمک رو داخل غذا ساز بریزین و بذارین تا یه دست شه.

حالا یه ظرف اب بذارین کنار دست تون.

دستاتونو خیس کنین و از برنج به اندازه یه تخم مرغ بردارین و وسطشو با انگشت شصت تون گود کنین و از مایه ی گوشتی داخل بریزین.

و بعد کناره ها رو , روی هم بیارین و این شکلی درستش کنین.

البته یه اعتراف بکنم و اونم اینکه توی کتاب اسمی از این شکلی نبرده :) من خودم هوس کردم این مدلی درست کنم آخه کبه جنوبی ها تقریبا این شکلیه :)

همه رو این مدلی درست می کنیم و می ذاریم کنار.

حالا یه پیاز دیگه طلایی می کنیم , رب و داخلش تفت می دیم و آب قلم رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم بجوشه.

--- حتما حتما نمک بهش اضافه کنین!!! یادتون نره ها!

و وقتی جوشید تک تک اون کبه های خوشگلو می ذاریم داخلش با احتیاط! روی هم انباشته نشن ها! یا قابلمه تونو بزرگ کنین یا از دو تا قابلمه استفاده کنین.

بذارین بجوشه با در نیمه باز و حرارت کم!

مدام بهش سر بزنین تا ته نگیره! زودی اماده میشه این مرحله!

اینم نمای وسطش که آخر غذام یادم اومد عکس بندازم :)

خیلی خوشمزه بود و بسی کیف کردیم.

حتما درست کنین. نوش جونتون.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form