دلمه برگ مو

سلام.

برای اولین بار در طول زندگیم!!! دلمه درست کردم. من عاشق دلمم اما هیشه خورنده بودم و همه مدل دلمه هم تست کردم.اما امسال تصمیم گرفتم که درست کنم !

دست تمام عوامل جمع کننده برگ درد نکنه. همه دست به دست هم دادن تا من این دلمه های خوشمزه رو درست کنم.

یعنی خدایی بدون تعارف و تعریف و .. می گم خیییییییییییییییییلی خوشمزه بود! 

دلمه هامو تزیین نکردم ببخشید.

اصلا دلمه رو که تزیین نمی کنن! دلمه رو سریع شروع می کنن به خوردن :)

مواد لازم :

 گوشت : نیم کیلو

برنج : 2 پ

لپه : نیم پ

سبزی دلمه : 250 گرم ( پایین توضیح دادم چه سبزی هایی )

پیاز : 2 عدد

سرکه : یک سوم پ

شکر : 2-3 ق غ

زردچوبه , فلفل , نمک

 

طرز تهیه :

اول مواد میانی دلمه رو آماده می کنیم.

برای سبزی :

تره , جعفری , شوید و پیازچه : از هر کدوم یه بسته 

ترخون : نصف بسته

مرزه و نعنا : یک سوم بسته

اگه ریحون هم داشتین چند شاخه بریزین.

لپه  و برنج که از شب قبل خیس کردیم و می ذاریم جداگانه هر کدوم پخته شه و بعد هم داخل ابکش می ریزیم تا آبشون گرفته شه.

---هر دو رو زمانی بردارین که پخته شده باشن نه کمتر و نه بیشتر. زیادی نذارین بجوشن که وا میره مخصوصا برنج!

پیازو تف می دیم و گوشتو اضافه می کنیم و یه سر تفی می دیم. 

نمک, فلفل و زدچوبه رو اضافه می کنیم و حرارت رو خاموش می کنیم.

 برنج و لپه پخته شده به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.

بعد از آماده شدن موادمون می ریم سر وقت برگا...

برگا رو تمیز بشورین و دم برگ رو جدا کنین. (با احتیاط از لبه جدا کنین)

یه قابلمه آب کنین و بذارین به جوش بیاد. بعد از به جوش اومدن , برگا رو داخلش بریزین و همین که دوباره جوشید , حرارت رو خاموش کنین و برگا رو آبکش کنین.

حالا ته قابلمه تونو کمی چرب کنین و کفشو با برگ مو بپوشونین.

و بعد هم شروع کنین به پیچیدن برگا...

یه دونه برگ روی ظرفتون بذارین طوری که سطح براق برگ روی ظرف  باشه.

دم برگ هم به سمت شما باشه یعنی به سمت پایین . مثل عکس زیر:

 

از مواد 1-2 ق می ذاریم وسط برگ. ( اندازه مواد به اندازه برگ بستگی داره اگه برگتون کوچیک بود شما هم مقدار مواد میانی رو کم در نظر بگیرین.)

سمت چپ و راست برگو , روی هم میاریم.

قسمت پایین برگ رو , روی کار بر می گردونیم.

بعد هم با احتیاط به سمت بالا می غلطونیم.

و در آخر هم می ذاریم داخل قابلمه طوری که طرف آزاد برگ زیر قرار بگیره تا باز نشه.

همه ی برگ ها رو به همین صورت آماده می کنیم.

--- اگه برگاتون شکلشون کج و موج هستن یا کوچیک که قابل پیچیدن نیستن , می تونین دو تا برگ روی هم بذارین! طوری که همدیگه رو پوشش بدن و بشه مواد بینشون گذاشت و پیچوند.

بعد از پیچیدن و حاضر شدن ,یه بشقاب روی دلمه ها می ذاریم تا موقع جوشیدن باز نشه.

 

دو پیمانه آب هم می ریزیم روش و می ذاریم روی حرارت متوسط.

وقتی آب جوشید , در قابلمه رو می ذاریم و حرارتو کم می کنیم و اجازه می دیم تا دلمه ها پخته شن.

--- میزان ابی که گفتم بستگی به موادتون داره. 

--- حواستون به دلمه هاتون باشه تا ابش خشک نشه! اگه دیدین آب نداره , آب جوشیده بهش اضافه کنین. از کناره های قابلمه متوجه می شین که آب داره یا نه!

می ذاریم 45 دقیقه الی یک ساعت روی حرارت کم باشه.

بعد از نیم پز شدن دلمه ها , چاشنی سرکه و شکر رو اضافه می کنیم.( سرکه رو با شکر مخلوط کنین و بریزین کناره های قابلمه )

من نیم ساعت که گذشت , چاشنی رو ریختم و یه ربع بعد هم خاموش کردم.

 وقتی حرارت رو خاموش می کنین , در قابلمه رو بردارین و با احتیاط بشقاب هم بردارین و بذارین سرد شه .

--- دلمه رو اگه داغ بردارین چون نرم , ممکنه باز شه.پس چند دقیقه صبر کنین.

--- می تونین به جای سرکه و شکر , ابلیمو و شکر بزنین یا آب غوره و شکر.

--- بازم تاکید می کنم حواستون حتما به مقدار آب قابمه تون باشه تا نسوزه.

--- دست آخر که حرارتو خاموش می کنیم باید چند قاشق فقط اب ته قابلمه باشه.

نوش جونتون.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Login Form