کوفته برنجی

سلام.

کوفته یه غذای خیییییییییییلی خوشمزه ست که اگه نکات رو رعایت کنین کوفته تون نه باز نمی شه و نه خیلی سفت!

 

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده : نیم کیلو

پیاز : 3 عدد

برنج : 1 پ

لپه : نیم پیمانه

سبزی : 3 پ (تره , جعفری , گشنیز , شنبلیه , مرزه و ترخون که مقدار تره , جعفری , گشنیز 2 برابر شنبلیه , مرزه و ترخون است)

زردچوبه : 1-2 ق چ

روغن : 4-5 ق غ

نمک و فلفل

 

طرز تهیه :

گوشت کوفته بهتر از گوسفند یا گوساله تهیه شه یا مخلوطی از هر دو به شرط اینکه کم چرب یا بی چرب باشه!

برای اینکه کوفته داخل آب باز نشه , باید گوشت چرخ کرده رو , دو سه بار چرخ کرد و با یکی دو تخم مرغ مخلوط کرد یا اینکه می تونین به جای 2-3 بار چرخ کردن گوشت ,  نصف و یا یک سوم گوشت رو داخل غذاساز بریزین و 15 ثانیه روشنش کنین (گوشت منسجم میشه) و بعد گوشت رو با باقی گوشت مخلوط کنین و ورز بدین. 

اگه تمام گوشت رو داخل غذا ساز بریزین , کوفته تون سفت میشه! پس یک سوم یا نصف گوشت رو داخل غذاساز بریزین.

خب این از گوشت!

 

برنج و لپه رو  جداگانه از شب قبل خیس می کنیم.

 و جداگانه با کمی آب می ذاریم بپزه. و بعد داخل ابکش می ریزیم و اجازه می دیم تا سرد شه.

پیازها رو خورد می کنیم و تفت می دیم و نصف اونو بر می داریم و کنار می ذاریم و به باقی پیازها زردچوبه اضافه و یکی دو دور می چرخونیم.

--- تو دستور اصلی کوفته برنجی , رب نداشت ولی من خودم اینجای کار یک ق غ رب اضافه کردم و تفت دادم.

نمک , فلفل و مقداری آب اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا به جوش بیاد.

--- مقدار آب نباید خیلی زیاد باشه!

حالا گوشت رو که داخل غذاساز ریختیم و خوب با باقی گوشت ها ورزش دادیم رو با برنج , لپه , سبزی ، پیازی که کنار گذاشتیم , نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط می کنیم.

مواد رو خوب چنگ می زنیم تا منسجم شه.

از مواد به اندازه یه پرتقال بر می داریم و وسطش هر چیزی که دوست داریم می ذاریم و بعد گردش می کنیم.

--- موادی که میشه داخلش گذاشت , مغز گردو , آلو یا غیسی , برگه زردآلو , زرشک و یا کشمش بی دانه. من آلوبخارا استفاده کردم.

--- اگه مواد به دست تون می چسبه , یه کاسه آب کنار دست تون بذارین و بعد از هر بار گلوله کردن , دست تونو داخل آب بزنین.

خب بعد از اینکه کوفته ها آماده شد و آب هم جوشید ,  حرارت رو زیاد می کنیم , کوفته ها رو به کمک ملاقه داخل آب می ذاریم. صبر می کنیم دوباره آب به جوش بیاد و بعد کوفته بعدی رو می ذاریم داخل آب و دوباره به همین ترتیب تمام کوفته ها رو می ذاریم.

وقتی کوفته ها رو داخل قابلمه گذاشتیم , در قابلمه رو باز یا نیمه باز می ذاریم!!! و اجازه می دیم یک ساعت رو حرارت بمونه.

--- حرارت هم باید طوری باشه که آب کوفته , جوش ریز بزنه. (متوسط کمی کمتر)

بعد از یک ساعت :

--- مقدار آب کوفته به خودتون بستگی داره که می خواین , نون داخل آب ترید کنین یا نه! اگه می خواین نون ترید کنین باید اب کوفته رو بیشتر بگیرین.(حتی بعضی ها از مایه کوفته هم داخل آب میریزن)

--- اگر مقدار آب کوفته تون زیاد بود , 15 دقیقه آخر , حرارت رو زیاد کنین تا آب اضافش گرفته شه.

--- برای داشتن یک کوفته خوب , باید مواد به خوبی با هم ورز داده بشه!

 خیییییییییییلی خوشمزه و خوب میشه. 

نوش جونتون.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Login Form