نان بربری خانگی

سلام.

الان انقد ذوق زده هستم که نگو!

ببین چیکار کردم!!!! برای صبحانه امروزمون نون بربری درست کردم عااااااااااااااالی!

یعنی خدایی عالی شد کلی ذوق زدم!

یک صبحانه عالی و خوشمزه با نونای خودم پز :)

دستورات زیادی تو نت وجود داره که زیاد اختلاف ندارن. من کلی سرچیدم و به نظرم این دستور بهتر از بقیه بود البته با دستورات دیگه هم دوستان نتیجه خوبی گرفته بودن!

این دستور هم از جوش شیرین استفاده کرده و هم از سبوس گندم که من از هیچ کدوم استفاده نکردم. سبوس گندم نداشتم و به شوهری گفتم این دفعه بگیره که مطمئنا با سبوس خیلی خیلی عالی میشه. اما جوش شیرین داشتم ولی نریختم آخه به نظرم داخل نون خونگی جوش شیرین زدن درست نیس!

نکته ای که برای این نون وجود داره اینکه اگه به این نون آرد زیاد بزنین و داخل فر زیاد بمونه , نون تون خشک میشه. پس همین اول کار حواستون باشه.

بریم سراغ طرز تهیه!

مواد لازم : 

آرد : 3 و یک چهارم پ

آب ولرم : یک و نیم پ

خمیر مایه : 2 و یک چهارم ق چ

پکینگ پودر : 1 ق چ

نمک : 2 ق چ

شکر : نصف ق چ

آرد سبوس دار: نصف پ

کنجد یا سیاه دانه : مقداری

برای رومال نون :

آرد : 1 ق غ

آب سرد : دو سوم پ

جوش شیرین : نصف ق غ ( توصیه می کنم اینو حذف کنین!)

 

طرز تهیه :

من با نصف مواد درست کردم که دو تا نون بهم داد با اندازه تقریبا متوسط :)

 شکر و آب ولرم رو با هم مخلوط می کنیم و بعد خمیر مایه رو ,روی آب پخش می کنیم و کاسه رو تکون می دیم تا خمیر مایه مخلوط آب شه. از قاشق و .. برای مخلوط کردنش استفاده نمی کنیم!!!!

روشو می پوشونیم و 10 دقیقه استراحت می دیم تا عمل بیاد.

آرد و پکینگ پودر و نمک رو در ظرفی الک می کنیم و خمیرمایه عمل اومده رو بهش اضافه می کنیم. خوب ورز می دیم تا خمیری شکل شه.

همون طور که دیدین خمیر نونوایی ها شل مانند هست و چسبناک. پس زیادی آرد اضافه نکنین که باعث سفت شدن نون تون میشه. ولی انقد هم شل نباید باشه که نتونین باهاش کار کنین!

خوب ورز بدین و روشو بپوشونین و بذارین 1 الی 1.5 ساعت استراحت کنه.

اعتراف : این تصویری که بالا دیدن , خیلی شل بود و می ترسیدم آرد اضافه کنم یعنی دقیقا عین دستور آرد ریختم. بعد از 1 ساعت که گذاشتم ور بیاد دیدم اصلا نمیشه باهاش کار کرد , بس که شل بود! برای همین یه مشت آرد اضافه کردم .

خب در حین اینکه خمیرتون داره استراحت می کنه شما برین مواد رومال نون تونو آماده کنین که خیی راحت:

آرد و جوش شیرین (که من نزدم) رو با آب سرد مخلوط کنین و بذارین روی حرارت ملایم (نه کم نه زیاد!) و هم بزنین .

کم کم خودشو می گیره و تقریبا سفت مانند میشه و اطرافش شروع می کنه به قل زدن! 

حرارت رو خاموش کنین و نذارین جوش بیاد.

در قابلمه رو بذارین و تا گرم باقی بمونه.

بعد از استراحت خمیرتونو چونه بزنین و اجازه بدین 10 دقیقه دیگه هم استراحت کنه.من 2 تا چونه کردم. آخه بیشتر از 2 تا هم نمیشد چون با نصف مواد درست کردم.

فرتونو روشن کنین و بذارین رو 180 درجه تا گرم شه.

 

بعد از 10 دقیقه استراحت ,خمیر رو باز کنین و با انگشت روش خط بندازین :

حالا روی سینی فر یا روی توری فرتون , فویل بکشین و نون رو بلند کنین و بذارین روی فویل.

و بعد رومالی که برای نون درست کردینو بزنین و آخر کار هم کنجد یا سیاه دانه بریزین.

 

خب حالا سینی رو بذارین داخل فر با دمای 200 درجه.

من یک ربع اول رو 200 گذاشتم و بعد گذاشتم رو 220 که فک کنم کلا 30 دقیقه طول کشید.

البته من احساس کردم که نونم آمادست(از زیرش) برای همین گریل رو روشن کردم تا روشم طلایی شه. هر چند که چند جایی از روی نون طلایی شده بود.

وقتی از فر بیرون آوردینشون ,فویل رو جدا کنین ( راحت جدا میشه)و  روشون کمی آب بپاشین و بذارین لای یه پارچه تمیز تا خشک نشه.

وقتی سرد شد , نوش جان کنین.

خیییییییییییلی خوب بود و خیلی بیشتر از خوب بودنش , ذوق زدم.

اما نکات!

--- آرد اضافه کنین اما نه زیاد! خمیرتون باید چسبناک باشه کمی.

--- نون نباید زیاد تو فر بمونه چون خشک میشه! نگین که باید به دل بپزه!!!!!

--- خمیرتونو زیاد نازک نکنین !!!

--- اگه می خواین بدونین که این نون ها چند روز دووم میارن باید عذر خواهی کنم و بگم نمی دونم !! چون بعد از سرد شدن امون بهش ندادیم و خوردیم :)  البته مطمئنم که شما هم همین کار رو خواهید کرد :)

--- حتما آب روی نون کمی بپاشین و بذارین لای دستمال!

--- حتما حتما حتما این نون رو درست کنین!

نوش جون همتون.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Login Form