نان شیر ترکی

سلام.

ایشون که در تصویر زیر مشاهده می کنین نون شیر ترکی هستن!

یه نون خیلی خوشمزه و سالم هس که البته شیرینیش کمه!

برای تزیین شکل نون, هر نونی رو شما می تونین هر مدلی که دوست دارین تزیین کنین. این مدل نون هم ساده و گرد بود و من شکل گل درست کردم.

مواد لازم :

آرد : تا جاییکه به دست نچسبه (برای من تقریبا 5 پ شد!)

سفیده تخم مرغ : 2 عدد ( زرده ها برای رومال)

شکر : یک سوم پ

شیر گرم : 1 پ

آب ولرم : نصف پ

خمیر مایه : 2 ق چ

کره : 50 گرم( اگه کره ندارین به همین میزان می تونین روغن مایع استفاده کنین)

روغن مایع : یک سوم پ

نمک : 1 ق چ

 

طرز تهیه : 

شکر و شیر گرم رو با هم مخلوط کنین تا شکر کمی باز شه. (مخلوط با قاشق)

اب ولرم رو بهش اضافه کنین و خمیر مایه رو روش بپاشین و درشو ببندین و بذارین 10 دقیقه استراحت کنه.

 حالا...

سفیده تخم مرغ رو با قاشق هم بزنین تا از اون حالت در بیاد.

روغن و کره رو اضافه کنین به سفیده ها و با قاشق ترکیب کنین. ( من گذاشتم کره ام باز شد)

خمیرمایه عمل اومده رو به مخلوط مون اضافه می کنیم.

حالا آرد رو الک کنین و به همراه نمک داخل ظرفی بذارین و کم کم به مایع اضافه کنین. تا جاییکه که خمیر لطیفی به دست بیاد. اگه یه خورده به دستتون چسبید اشکال نداره دیگه آرد اضافه نکنین!!! اگه اضافه کنین خمیرتون سنگین میشه و نون نرمی اون وقت ندارین.

خوب خوب خوب ورز می دیم.

روش با پلاستیک می پوشونیم و می ذاریم 1-2 ساعت استراحت کنه تا حجمش 2 برابر شه. (یا به اصطلاح ور بیاد )

بعد از ور اومدن خمیر رو به هر شکلی که دوست دارین در بیارین و بذارین داخل فر از قبل روشن با دمای 180 درجه.

در ضمن کاسه آب فراموش نشه! یه کاسه آب بذارین داخل فر تا نونتون نرم و خوب در بیاد.

 

خب حالا این شکلی که من درست کردم(البته ایده از نت بوده ها! فک نکنین من انقد خلاقم :)

رو سینی آرد ریختم و خمیرمو باز کردم ( معمولی ! نه نازک و نه ضخیم )

رولش کردم به صورت طولی:

و با یک چاقوی خیلی تیز به صورت مورب برش دادم 

و داخل قالب چیدمشون به صورت دایره ای .

برای چیدن باید خمیر رو که برش می دین به صورت خوابیده داخل قالب بذارین. یعنی:

خب حالا بعد از اینکه یه ردیف رو چیدین ریدیف بعدی و ..

روی نون رو بعد از تمام شدن کار , زرده ها رو با کمی روغن مایع مخلوط کنین و روی نون بزنین. این جای کار میشه دقیقا خود نون تبریزی! 

با باقی خمیر هم این مدلی درست کردم. یعنی برش همون جور فقط چیدمان فرق می کنه.

گذاشتم داخل فر با 180 درجه و مدام چک کردم.زمانشم یادم نیس:(

مث همه نونایی که تا حالا درست کردم عااااااااااااااااالی بود. شیرینش کمه اما برای ما که همه چیز کم شیرین می خوریم خیلی خوب بود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form