نان کدو حلوایی

سلام.

اومدم بگم حتما حتما این نون خیییییییییییلی خوشرنگ و خوش بافت و درست کنین.

نون کدو حلوایی که رنگ خیلی نازی داره و بافت خیلی عالی ای داره و اصلا مزه کدو حلوایی نمیده!

این نون یه نکته ای داره و اونم اینکه کدوتون نباید آب داشته باشه. اگه اب داشته باشه و همون طوری پوره کنین باید ارد بیشتری بزنین و نونتون اصلا خوب نمیشه.

یه چیز دیگه اینکه!

حتما برای دفعه اول این نونو با نصف دستور درست کنین. این نونای خوشگلی که تو عکس می بینین با نصف دستور درست شده!

و یه نکته خیلی مهم!!!!

اگه می خوان با نصف دستور درست کنین,  """ همه مواد """ رو با نصف دستور جلو روتون بذارین و بعد شروع کنین. یه باره وسط نون حواستون پرت نشه و یکی از موادو کامل استفاد کنین!!! این کار برای من خیلی اتفاق افتاده :)

خب بریم سراغ دستور و مواد ...

مواد لازم :

پودر خمیر ترش : 1 ق س

شکر : 1 ق س

اب ولرم : 1 و نیم پ

تخم مرغ : 1 عدد

نمک : 1 ق چ

روغن مایع : نصف پ

بهبود دهنده آرد : نصف ق چ (از لوازم قنادی فروشی ها می تونین تهیه کنین)

آرد : 7 و نیم پ

کدو حلوایی : 300 گرم

 

طرز تهیه :

اول از همه کدو حلوایی رو تکه کنین ( نه درشت و نه ریز ) پوست بگیرین و بذارین بپزه.

وقتی خوب پخت , از اب بیرون بیارین و بذارین تو سبد تا کاملا آبش کشیده بشه.

بعد از اینکه کاملا اب اضافش رفت , با چنگال یا دستگاه یا گوشتکوب و یا ... کدوها رو پوره کنین. من با چنگال اینکارو کردم .

از همون ابتدا گذاشتم داخل آبکش تا زمانی که می خواستم بریزم داخل خمیرم , تو همون آبکش بود و بعد پوره کردم.

و اما خود خمیر:

خمیر ترش , شکر و آب ولرم رو با هم مخلوط کنین و روشو بپوشونین و بذارین 10- 15 دقیقه استراحت کنه تا عمل بیاد. من زودتر برداشتم.

اگه آبتون سرد باشه یا زیادی داغ باشه , خمیر ترشتون عمل نمیاد!

باید آب طوری باشه که وقتی انگشت تونو داخل آب می کنین , انگشت تون نسوزه!

بعد از عمل اومدن خمیر مایه , تخم مرغ , نمک و روغن مایع رو مخلوط کنین.

خمیر مایع عمل اومده هم بهش اضافه کنین.

بهبود دهنده هم اضافه کنین.

حالا 4 و نیم پ از ارد رو اضافه کنین کم کم! تا زمانی که به دست نچسبه. یعنی اگه یه ذره چسبید اشکال نداره. ممکنه بیشتر هم بشه چون جنس اردها با هم فرق می کنه.

ولی خوب خوب ورز بدین. خدایی من هنوز دستام داره درد می کنه... 

بعد خمیر رو بپوشونین و بذارین تا یک ساعت تو محیط گرم استراحت کنه.

من همیشه روی ظرفمو یه پتو می ندازم. چه تابستون چه زمستون.

و بعد از یک ساعت...

حالا کدو رو پوره کنین و به خمیرمون اضافه کنین.

بقیه آرد هم اضافه کنین. اگه شل بود دوباره آرد اضافه کنین و حسابی ورزش بدین.

دوباره بذارین یک ساعت دیگه استراحت کنه.

و بعد از یک ساعت....

خمیرو یه خورده ورز بدین تا هوای داخل خمیر خارج شه.

قالب تونو چرب کنین و کامل آرد پاشی کنین و بذارین داخل قالب یا اینکه شکل دار درست کنین.

یه ربع دیگه هم بذارین استراحت کنه خمیرتون که داخل قالب!!!

بعد از یه ربع , فر رو روشن کنین رو 175 درجه , یه کاسه آب هم بذارین داخلش .

روی نونارو با زرده تخم مرغ رومال کنین و کنجد و سیاه دانه و ... بریزین.

--- من با نصف مواد درست کردم. تخم مرغ رو ریختم داخل پیاله , با چنگال زدم , نصف شو برای داخل نونم استفاده کردم نصف دیگه هم برای رومال نون.

بذارین داخل فر به مدت 40 دقیقه .

--- اگه فرتون داغ می کنه , درجه فرتونو کم کنین . مدت زمانتونم طبیعتا بیشتر میشه.

اینم بافت خییییییییییلی عالیه نون :

نکته!

--- من بجای آب گفته شده در دستور از آب خود کدو استفاده کردم که فک می کنم تو بیشتر شدن رنگش بی تاثیر نیس! ( همون آبی که کدو داخلش پخته شده بود ) 

--- بهبود دهنده به کیفیت نون تون کمک می کنه. نمی دونم می تونین حذف کنین یا نه!

--- میزان آرد دستورو خیلی زیاد نکنین! اونجوری نونتون خوب در نمیاد! تجربه دارم که می گم ;)

--- نونش شیرین نیس! برای صبحانه عااااالیه!

نوش جونتون.

حتما درست کنین.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form