نان زنجبیلی

سلام.

نان زنجبیلی بسیااااار خوشمزه!

یه نون خیلی خوشمزه که مقدار زنجبیلش خیلی اندازس. نه اینقد زیاد که اذیتتون کنه و نه اینقد کمه که متوجه نشین نون زنجبیلیه! در مجموع یه نون خیییییلی خوشمزس با بافت خیلی نرم و عااااالی!

مواد لازم :

خمیر مایه : 1 ق س

شکر : 1 ق س

شیر ولرم : 1 پ

تخم مرغ : 1 عدد

زنجبیل : 2 ق چ

نمک : نصف ق چ

روغن : 1-2 ق غ

آرد : 400 گرم 

 

طرز تهیه :

من با نصف مواد درست کردم و 7 تا از این گلای خوشگل شد.

شیر ولرم و شکر رو مخلوط می کنیم و خمیر مایه رو روش می پاشیم و درشو میبندیم و اجازه می دیم تا 10 دقیقه استراحت کنه و عمل بیاد.

تخم مرغ , روغن , زنجبیل  و نمک رو با هم مخلوط می کنیم.

خمیر مایه عمل اومده هم بهش اضافه می کنیم.

حالا آرد رو کم کم اضافه می کنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاد. کم کم که ارد اضافه می کنین خوب ورز بدین تا خوب آرد به خورد خمیر بره .

--- آرد زیادی اضافه نکنین که نون تون سنگین میشه و خوب در نمیاد!!!

خمیر رو می پوشونیم و می ذاریم تا استراحت کنه طوری که حجمش دو برابر شه. ( 1-2 ساعت )

بعد از اینکه خمیرتون ور اومد بذارین روی سطح کار چرب شده و یه کوچولو ورزش بدین تا هوای داخلش گرفته شه.

بعد هر شکلی دوست دارین درست کنین و بذارین داخل سینی فر. و داخل فر از قبل گرم شده با 180 درجه دما.

و اما شکلی که من درست کردم به این صورت که ...

خمیرمو بعد از اینکه یه کوچولو ورز دادم , به گلوله های 50 گرمی تقسیم کردم.

برای اینکه خمیرتونو بخواین گرد کنین بعد از اینکه یه کوچولو ورز دادین , بازش کنین در حدی که فقط یکی دو بار با وردنه روش حرکت کنین. بعد بلندش کنین و اطراف خمیرو ببرین زیر و با کمک دست تون به صورت توپ مانند درش بیارین.یعنی اون قسمتی که با وردنه صافش کردین میشه روی توپک تون.

نمی دونم خوب توضیح دادم یا نه! اما اگه قرار باشه همین طوری ساده از خمیر بردارین و گلوله کنین , خمیرتون چون ناصاف سطحش, داخل فر سطحش شکافته میشه و یکدست و تمیز در نمیاد. اینقد نون همبرگر درست کردم و روش خراب شد که اینو کشف کردم :)

بعد از گلوله کردن , نخ تمیز بر می داریم و شروع می کنیم به پیچیدن. من از نخ کاموا استفاده کردم.

سطح کارتون چرب کنین. نخ رو بذارین و خمیرتونو بذارین وسط نخ.

نخ رو میاریم روی خمیر و بعد از هم ردشون می کنیم و می بریم زیر و.... به همین صورت ادامه می دیم.

تا اینکه وقتی کامل بستین تموم شد , دو تا گره بزنین تا نخ باز نشه. 

--- یه نکته خیلی مهم و اونم اینکه!

 اصلا نخ تونو نکشین. یعنی محکم گره نزنین و روی هم نیارین. خیلی آروم و تمیز کار کنین. چون همین جوری معمولی و بدون فشار اگه ببندین , وقتی بره داخل فر حجم پیدا می کنه و برجسته میشه. اما اگه بخواین محکم کار کنین و زورتونو به رخ نون بکشین , وقتی بره داخل فر کلا شکافته می شه و از شکل اصلی خودش خارج میشه.

نونای آماده شده رو با فاصله داخل سینی فر می ذاریم. ( کاغذ روغنی هم بذارین زیر نون تون.)

رومال می زنیم و می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه.(رومال = ترکیب یه تخم مرغ به اضافه چند قطره روغن )

زمانشو نمی دونم باید چک کنین! زیرش نسوزه و روشم طلایی بشه و کاملا پخته باشه. ( بعد از سی دقیقه خلال دندون داخل نون بذارین اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس)

اینم بافت نون خوشمزه!

و اینم اون نکته ای که بالاتر گفتم برای محکم بستن نون.

تازه این خوبه! یکی از نونا کلا شکافته شد که همون جوری داغ داغ دادم دست پسری تا ساکت باشه و بذاره من کارمو بکنم برای همین نشد عکس بگیرم.

نکته و اعتراف!

--- تو دستور روغن نبود ! خودم با اجازه خودم روغن اضافه کردم. آخه به نظرم خمیر بدون روغن یه جوریه!

--- اعتراف می کنم این مدل پیچیدن برای نون خییییییییلی خوشگله اما خوردنش خیلی سخته و زجر آور. باید نخا رو ببری با یه چیز تیز!  که چون بعضی قسمتای نخ میره داخل نون , موقع برش نخ و درآوردن نخ از لای نون , نون شکل خودشو از دست می ده و بعضی قسمتا باز میشه!

به هر حال امیدوارم درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.

نوش جونتون.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form