شیرینی بامیه

سلام.

این بامیه ها عااااااااااالیه! پوک و ترد! خیییییییلی خوشمزه س.

مواد لازم برای شربت :

شکر : 2 پ

آب : یک پ

جوهر لیمو : یک هشتم ق چ( اگه جوهر لیمو ندارین , از یک ق چ آبلیمو استفاده کنین )

گلاب : نصف پ

زعفران 

 

مواد لازم برای بامیه :

آرد : 1 پ

آب : 1 پ

تخم مرغ : 2-3 عدد (همون 2 تا کافیه)

روغن مایع : 1 ق س

 

طرز تهیه شربت : 

من با نصف مواد درست کردم و 2 برابر عکس بالا بهم داد. اگه دفعه اولتونه که درست می کنین حتما با نصف مواد درست کنین.

شکر, آب , گلاب , جوهر لیمو و زعفرون رو با هم میریزیم داخل قابلمه کوچیک!!!! و می ذاریم روی حرارت زیاد تا شکر حل شه و یه خورده غلیظ شه.

برای اینکه غلظتش دست تون بیاد , بعد از اینکه کاملا شکر حل شد و چند دقیقه ای گذشت , با قاشق چوبی از وسط قابلمه شروع کنین به یه کوچولو هم زدن. طوری که به دیواره ها نخوره.

وقتی غلظتش مناسب بود حرارت رو خاموش می کنیم و می ذاریم تا سرد شه.

--- کلا از ابتدا تا انتها 5 دقیقه بیشتر طول نمی کشه! اما خب بازم چک کنین.

--- غلظتش باید از عسل روون تر باشه.

--- وقتی شربت تون سرد میشه , غلیظ تر میشه , پس حواستون به این موضوع باشه و شربت رو خیلی غلیظ بر ندارین!

--- اگه موقع استفاده و ریختن بامیه داخل شربت , دیدین شربت تون خیلی غلیظِ , می تونین 1-2 ق آب جوشیده سرد شده بهش اضافه کنین. 

این عکسو ببنین:

اگه غلظتش مث این شد , 1-2 ق غ آب جوشیده سرد شده بهش اضافه کنین. 

--- بازم تکرار می کنم که وقتی که سرد میشه , غلیظ تر میشه.

 

حالا طرز تهیه بامیه ....

داخل همون قابلمه ای که شربت رو درست کردیم , آب و روغن رو روی حرارت می ذاریم تا بجوشه. ( اجباری در بودن همون قابلمه نیس ولی چون قابلمه شربت زعفرونیه بهتر ! اینجوری بامیه هامونم کمی رنگ می گیرن)

"به محض به جوش اومدن آب", آرد رو یکباره اضافه می کنیم و حرارت رو کم کم کم می کنیم و 10 دقیقه مدام هم می زنیم.

--- اگه بذارین از جوشیدن بگذره و بعد آرد رو بریزین , یه کمی از آب تبخیر میشه و کارتون خراب می شه. اصلا زمانی نمیبره! همون جا پای گاز باشین.

اولش اینجوریه:

بعد خوب هم می زنیم تا خمیر تقریبا لطیفی و یکدستی به دست بیاد.

تقریبا سخته ! باید با پشت قاشق خمیر رو باز کنین و دوباره جمع کنین و این کارو مدام تکرار کنین.

--- این قسمت رو تنبلی نکنین و خوب انجامش بدین!

بعد از 5 دقیقه , حرارت رو خاموش می کنیم و می ذاریم تا سرد شه.

و بعد از سرد شدن خمیر(لازم نیس خیلی سرد بشه , از ولرم یه خورده سرد تر باشه درسته), تخم مرغ ها رو با چنگال و به صورت تک تک به خورد خمیر می دیم. یه دونه رو کامل به خوردش می دیم و بعد می ریم سراغ تخم مرغ بعدی. برای من همیشه دو تا تخم مرغ استفاده شده. تخم مرغ معمولی و با اندازه متوسط.

در نهایت باید خمیرتون جوری باشه که راحت ماسوره بخوره. نه اینقد شل که از ماسوره تون راحت بریزه و نه اینقد سفت که به زور از ماسوره بیاد بیرون!

کاری که من تو این قسمت انجام می دم اینه که ...

تخم مرغ رو با خمیر مخلوط می کنم وقتی تخم مرغ جذب خمیر شد , می ریزم تو یه بشقاب و با پشت چنگال از یه کنار خوب مخلوط شون می کنم. اینجوری خمیرمون یه دست میشه ! بدون اینکه تکه ای داشته باشه.

و بعد هم تخم مرغ بعدی....

بعد از اماده شدن ,  خمیر رو داخل قیف می ریزیم با ماسوره کنگره دار.

داخل یه قابلمه کوچیک , روغن میریزیم . برای بامیه لازم نیس روغن مون داغ باشه! من روغن رو میریزم داخل قابلمه و بعد خمیر رو داخل قیف می کنم و شروع می کنم به ماسوره زدن.

قیچی تمیزی که مربوط به کار آشپزی تون هست رو بردارین و نوکش رو بزنین داخل روغن و بعد به کمک همون قیچی چرب شده, خمیری که از قیف بیرون میاد و برش بزنین.

--- حرارت کم باشه تا مغز بامیه هاتون پخته شه.

--- توی قابلمه تون زیاد بامیه نریزین چون اونجوری روی هم انباشته میشه!! به اندازه سطح قابلمه تون , بامیه بریزین. 

--- هر از گاهی هم بزنین تا زیرو رو بشن و همه جای بامیه طلایی بشه. 

وقتی بامیه هاتون سرخ شد و کامل پخته شد , با کفگیر سوراخ دار بردارین تا روغن اضافه ش بریزه. بعد بریزین داخل شربت سرد شدتون!!!! ( بامیه داغ == شربت سرد!!!) و وقتی کاملا رویه بامیه هاتون شربتی شد , از شربت درشون بیارین.

--- من تو این مدت ( زمانی که بامیه رو می ریزم داخل شربت) حرارت رو خاموش می کنم تا روغن نسوزه! وقتی بامیه رو از شربت در میارم , دوباره حرارت رو روشن می کنم و شروع می کنم به ماسوره زدن.

--- از نشانه های سرخ شدن بامیه اینه که وقتی بهم می خورن , صدا می دن! یه صدایی مث تق می دن!

--- در مورد اندازه بامیه هاتون , باید بگم که کاملا سلیقه ای هس! هر چقد که دوست دارین طولش رو در نظر بگیرین و برش بزنین.

 حتما درست کنین. درسته زحمت داره و مدام باید سرپا باشین ولی می دونین که چی دارین می خورین! سالم و لذیذ!

نوش جونتون.

التماس دعای مخصوص.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form