شیرینی خامه ای(نون خامه ای)

سلام.

شیرینی خامه ای یا نون خامه ای یا نارنجک, اسمی که برای این خوشمزه ی جان گذاشتن. 

مواد لازم :

آب : 1 پ

 شکر : 1 ق غ

روغن مایع : 4 ق غ

آرد : 1 پ

 بکینگ پودر : 1/4 ق چ

وانیل : 1/4 ق چ

تخم مرغ : 3 عدد (بسته به اندازه تخم مرغ ممکنه 4 تا هم ببره)

 

طرز تهیه:

آرد و بکینگ پودر رو الک می کنیم و کنار می ذاریم.

آب , روغن و شکر رو روی حرارت میذاریم تا بجوش بیاد.

به محض به جوش اومدن , حرارت رو کم می کنیم و آرد و بکینگ پودر رو یه باره اضافه می کنیم

و سریع هم میزنیم تا از ظرف جدا شه و خمیر لطیفی بدست بیاد.

--- حدود 10 دقیقه با حرارت کم, خوب خمیر رو هم بزنین. اینجای کار خیلی مهمه چون اگه خوب هم نزنین داخل شیرینی هاتون حالت خمیری پیدا می کنه. می دونم واقعا سخته چون دست درد می گیرین اما می ارزه :)

خمیر به دست اومده رو داخل ظرفی می ذاریم و تا سرد شه . ( یخچال نذارین )

بعد از سرد شدن خمیر , وانیل و تخم مرغ ها رو تک تک اضافه می کنیم و خوب به خورد خمیر می دیم. یعنی اول تخم مرغ اولی رو به خورد خمیر می دیم و بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه می کنیم.

 من چون همزنم جواب نمی ده این مراحل رو با چنگال انجام می دم به این صورت که اول تخم مرغ رو با خمیر مخلوط می کنیم و بعد برای اینکه هیچ گلوله ای داخلش نباشه , می ریزم داخل بشقاب و با چنگال کم کم , له می کنیم.

تو عکس بالا , قسمت سمت چپ هیچ گلوله ای نداره برعکس ست راست! چندین بار با چنگال خوب خوب له کردم تا به این شکل در اومد.

اگه همزنتون جواب می ده که خوب با همزن انجام بدین و زحمت زیاد نکشین وگرنه حتما این قسمت رو با حوصله انجام بدین!!!

--- تعداد تخم مرغ برای این شیرینی کاملا متغییر! باید خمیرتون سفت نباشه و از طرفی زیاد شل هم نباشه. طوری باشه که راحت از قیف بیرون بیاد. شاید با تخم مرغ بزرگ دو تا هم جواب بده. گاهی که من با نصف مواد درست می کنم دو تا کوچک می بره. پس حواستون به این موضوع باشه.

 

خمیرو داخل قیف یکبار مصرف بریزین با ماسوره شکوفه ( یا هر ماسوره ای که دوست دارین:) . قیف یکبار مصرف رو برای این گفتم چون خمیرش چسبندس و واقعا اذیت می شین برای شستن قیف.

برای اینکه کثیف کاری نشه , قیف رو داخل لیوان بذارین و خمیرتونو داخلش بریزین. اینطوری دیگه به دیواره ها مالیده نمیشه و کثیف کاری نمیشه.

روی سینی فر کاغذ روغنی می ذاریم و با فاصله , شکوفه می زنیم . ( من زیر هر کدوم که می خواستم شکوفه بزنم , با انگشتم یه کوچولو چرب کردم آخه بعضی هاشون بعد از پخت یه کوچولو به کاغذ می چسبه)

--- انگشت تونو خیس کنین و بزنین روی شیرینی هاتون تا نوکش نسوزه.

--- اگه دوست دارین می تونین تو این مرحله کمی پودر پسته هم روی شیرینی هاتون بریزین.

 حالا می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده (طبقه وسط ) با دمای 180 درجه به مدت 15 دقیقه.

--- من می ذاریم طبقه بالا!!! با همون 180 درجه دما . زمانش یه خورده طولانی تر میشه اما در عوض همه جاش تقریبا رنگ می گیره و خوشگل میشه.

 خوب این از خود نون .

تا اینجا ما نونای خوشمزه داریم که می شه با یه خورده ابتکار توشو با هر چی پر کرد , معمولش همون خامه س اما برای مراسم عزاداری از حلوا هم استفاده می کنن(می ذارم انشالله اون مدلش هم) که خیلی شیک می شه و یکی از دوستان گلم , خانم صادقی , داخلشو با الویه پر کرده بودن که ایده جالبی بود.

حالا اینجا چون قرار شیرینی بگم پس با خامه پرش می کنیم :)

خامه تونو آماده کنین و بریزین داخل قیف با ماسوره ساده .

با کمک ماسوره , یه فشار کوچولو به کف شیرینی بیارین و کف شیرینی رو سوراخ کنین و بعد هم داخلشو با خامه پر کنین.

 

اینم خورده شدش :

نوش جونتون.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form