ترشی خرفه

دسته: انواع ترشی و کنسرو

سلام.

فصل ترشی درست کردن دیگه تموم شده من تازه یادم افتاده که پستای مربوط به ترشی رو بذارم. البته این ترشی نیاز به فصل خاصی نداره و همیشه میشه درست کرد.

خرفه یه گیاه خودرو هس که  مث سبزیجات دیگه خیییییلی خاصیت داره. 

با این سبزی یه ترشی خیلی خوشمزه می شه درست کرد به نام ترشی خرفه:

 

ترشی سمت راست پخته شدس و ترشی سمت چپ نپخته س! ولی همون طور که می بینین هیچ فرقی نمی کنه !!!!

برای این ترشی سبزی رو پاک می کنیم و می شوریم.

از اینجا به بعد این ترشی به دو روش درست میشه : 

یکی اینکه بعد از شستن , می ذاریم آب سبزی بره و می ریزیم داخل شیشه و سرکه بهش اضافه می کنیم.

یکی هم اینکه می جوشونیم و وقتی آبش کشیده شد و آبی "نداشت" , می ریزیم داخل شیشه و سرکه روش می ریزیم.

من برای امتحان هر دو حالت درست کردم.آخه هر دو مورد طرفدار داشت و از طرفی دیده بودم که وقتی یه مدت بمونه , لزج مانند می شه و دیگه قابل خوردن نیس. برای همین به هر دو روش درست کردم تا ببینم چی میشه نتیجه کار.

 من سبزی رو شستم و بعد دو قسمت کردم.

یه قسمت رو بعد از  آبکشی , گذاشتم رو پارچه تمیز تا آبش کاملا خشک شد. با چاقو دو سه تا برش زدم تا همه هم اندازه بشه و بعد داخل شیشه خشک و تمیز ریختم و یه حبه سیر انداختم و کمی نمک و سرکه و فلفل سبز. تا جایی که روشو بپوشونه , سرکه ریختم.

 

و اما روش دوم:

یه قسمت رو با آب و کمی نمک گذاشتم رو حرارت تا جوشید. خاموش کردم و ریختم داخل صافی تا آبش گرفته شه. و بعد هم روی پارچه تمیز پهن کردم تا زمانی که آبی نداشت و کاملا خشک شد!

ریختم داخل شیشه خشک و تمیز , سیر و فلفل سبز انداختم و کمی نمک . سرکه هم تا جایی که روشو بپوشونه ریختم.

 

هر دو رو گذاشتم رو ایون تو هوای خنک.(پاییزدرست کردم)

تقریبا بعد از یک هفته اماده میشه. اما این عکسی که می بینین مربوط میشه به 6 ماه بعد از درست کردن :)

این دو مدل واقعا از لحاظ ظاهر و مزه هیچ فرقی نمی کنن! اماااااا....

اونی که نپخته هس بهتر! اخه همونطوری که گفتم اونی که پخته میشه بعد از یه مدتی حالت لزج مانند پیدا میکنه و اصلا جالب نیس! البته اینی که می گم بعد از یه مدتی برای من بعد از 7 ماه این حالتی شد اونم نه خیلی زیاد! که فک نمی کنم ترشی این قد تو خونه دووم بیاره:)

حالت اول راحت تر و نیاز به جوشیدن نداره و خشک شدنش هم راحت تر! آخه اگه کوچکترین ذره آبی داشته باشه ترشی کپک می زنه. 

هر مدلی که درست کردین حتما حتما حتما بذارین کاملا برگای خرفه خشک خشک بشن تا ترشی کپک نزنه.

موفق باشین.