مربای به! خوشرنگ و خوشمزه!

سلام.

به نظر من همه ی مرباها خوشمزن و اصلا مربایی وجود نداره که خوشمزه نباشه :) 

ما زیاد مربا مصرف نمی کنیم. شوهرم نمی تونه بخوره و منم از چاقی می ترسم.

اما مگه میشه "به" بیاد تو بازار و تو خونه ها اثری ازش نباشه؟! مگه میشه با "به" چیزای خوشمزه درست نکرد؟! مگه میشه با " به " مربا درس نکرد؟! نه واقعا میشه؟!

مربای به خیلی خوشمزه و ناز. من نتونستم جلوی خودمو بگیرم و درست کردم ولی با نصف دستور.

مربایی مربای به هس , که رنگش سرخ و خوشرنگ باشه. مربای منم خیلی خوشرنگ شده ها! اشکال از عکس و نور :)

مواد لازم :

به : یک کیلو پوست گرفته

شکر : یک کیلو ( من همیشه برای مرباها مقدار شکر رو کمتر می زنم )

هل : 2-3 دانه

آبلیمو : 1 ق غ (ولی کمتر بریزین )

اب : 3 پ ( تو دستور 3 پ بود ولی شما 2 برابر کنین یعنی 6 پ)

 

طرز تهیه :

من با نصف مواد درست کردم.

به رو پوست می کنیم و دونه های وسطشو در میاریم . ( دونه ها رو بیرون نریزین برای گلو درد خوبه)

به ها رو بشورین و به هر صورتی که دوست دارین , خرد کنین یا قالب بزنین.

به ها رو بریزین داخل قابلمه و روش 6 پ آب بریزین. بذارین رو حرارت متوسط تا به هاتون نیم پز شه.

--- مقدار 3 پ برای 1 کیلو خیلی کمه! همون 6-5 پ بریزین.

وقتی به هاتون کاملا پخته شد , شکر و دانه های هل رو اضافه کنین و هم بزنین.

--- من دانه های هل رو از پوستش در آوردم و بدون پوست ریختم داخل قابلمه.

زیر حرارت رو کم کم کم کنین. مث زمانی که قرار برنج بدون شعله پخش کن دم بکشه!

در قابلمه تونو هم بذارین با دمکنی!

--- دمکنی به خاطر اینکه آبی که بخار میشه دوباره تو مربا برنگرده که همون اب باعث کپک مربا میشه.

برین به کاراتون برسین و هر نیم ساعت یا یک ساعت بیان بهش سر بزنین. 

و متوجه تغییرات بشین . یک ساعت بعد :

دو ساعت بعد :

برای من نزدیک سه ساعت شد.

وقتی دیدین مرباتون خوب جا فتاده و همه چیزش اندازس ابلیمو  به اندازه نصف قاشق غذاخوری! اضافه کنین و هم بزنین و بذارین چند دقیقه دیگه رو حرات باشه و بعد زیر حرارت رو خاموش کنین و با همون دمکنی بذارین یه گوشه ای تا سرد شه. 

--- دمکنی و در قابلمه رو اصلا بر ندارین!! فقط زمانی که می خوان هم بزنین اجازه دارین بردارین :)

اما اعترافات اینجانب و نکات !

--- می گن برای مربا به بهتر از قابلمه مسی سفید شده استفاده بشه.

--- اگه دیدین آب مرباتون کمه و هنوز خوشرنگ و پخته نشده , دوباره آب جوشیده بهش اضافه کنین و در قابلمه به همراه دمکنی رو بذارین!

--- اگه دیدین آب مرباتون زیاد , بذارین آب تبخیر شه و زمانی که غلیظ شد زیر حرارت رو خاموش کنین.

--- آبلیمو حتما کم بزنین!!!! من نزدیک یک قاشق زدم ولی حواسم نبود که دارم با نصف مواد درست می کنم و باید کم بزنم! خلاصه اینکه آبلیموم زیاد شد و باور کنین مونده بودم چیکار کنم. می خواستم بریزیم بیرون تا اینکه یه دوست خیییییییییییلی خوب "الهام" جون, به دادم رسید و گفت سیب زمینی پوست کنده رو درسته بندازم تو قابلمه! انداختم و در کمال تعجب دیدم ترشی ابلیمو رو گرفت. و بعد از داخل قابلمه در اوردم و زیر گاز رو خاموش کردم و با همون دمکنی و در قابلمه گذاشتم یه کنار تا سرد شه.

--- این مربا تا جایی که من می دونم تنها مربایی هست که باید در قابلمه رو بذاریم به همراه دمکنی!

--- برای هل! اگه مث من دونه های هل رو از پوسته سبز رنگش جدا کردین :

         اگه موقع خاموش کردن حرارت ( بعد از آماده شدن مرباتون ) چشمتون تو اون همه قرمزی کار کرد که دونه های هل رو در بیارین وگرنه بذارین باشه که خیلی باحاله! اگه برای کسی درست می کنین یا برای مهمون می خواین حتما با پوست سبز بندازین که بعدا بتونین در بیارین تا ضایع نباشه.

راستش برای من که خیلی خوبه که وقتی مربا می خورم دونه های هل بیاد زیرر دندونم :)

نکته ی دیگه ای به ذهنم نمیرسه! اگه سوالی بود بپرسین.

حتما این مربای خوشرنگ و خوش مزه رو درست کنین. خیلی خیلی خوشمزه س.

دیدگاه‌ها   

0 #1 فاطمه 1396-02-23 17:43
سلام شربت مربای من شفاف نشد کدر شد.بنظرتون علتش چی بود؟
--------------------------
پاسخ:
متوجه منظورتون نمیشم! یعنی چطوری؟!
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form