نان ستاره ای شکلاتی

دسته: انواع نان و کلوچه

سلام.

الان منه ذوقی باز یه نون درست کردم که کلی ذوق زدم! هی خدا خدا می کردم که وقت بشه و بیام مطلب رو بذارم.

یه نون درست کردم عاااااااالی! همونی که خیلی وقته می خواستم درست کنم.

راستش خیییییییلی وقت پیش , یه دوست خیلی خوب یه کلیپ بهم داد که توی اون کلیپ این نون رو درست می کرداز این کلیپ بی صدا ها بود و خمیرش هم ازین خمیر آماده ها! خیلی خوشم اومد و خواستم درست کنم اما هر خمیری که در نظر می گرفتم , به این مدل نمی خورد چون همه خمیرایی که من بلدم ( همون دو سه تا منظورمه :) وقتی می رفت تو فر پف می کرد و دیگه شکل این مدل مشخص نبود! چند وقتی سرچ کردم در مورد خمیری که پف نکنه اما چیزی گیرم نیومد تا اینکه.... بالاخره پیداش کردم !

دست به کار شدم و درست کردم و واقعا ذوق مرگ شدم وقتی داشتم درست می کردم.

و اونم چیزی نیس جز...

بعععععله ما اینیم!!!

اینم نمای نزدیک صرفا جهت آب انداختن دهنتون :)

از لحاظ مزه و طعم هم , عالی بود . یعنی همون نون و شکلات!  نونی که خودت پختی و شکلاتی که از اول با نونت پخته و خوب مزش به جون نون رفته!

خب بریم سراغ مواد و طرز تهیه :

آرد: 450 گرم

شیر : 180 میلی لیتر

زرده تخم مرغ : 2 عدد(سفیده هم برای رومال)

خمیر مایه : 8 گرم ( 1 ق غ )

شکر : 70 گرم

کره : 30 گرم 

شکلات صبحانه : هر چقد دوست داری! ولی تو دستور اومده یک پ

نمک : کمی

 

طرز تهیه:

من با نصف مواد درست کردم.

شیر ولرم , یک ق غ از شکر و خمیر مایه رو با هم مخلوط میکنیم و درشو می ذاریم تا 10 دقیقه استراحت کنه و عمل بیاد.

آرد , نمک , کره و زرده تخم مرغ رو با هم مخلوط می کنیم.

بعد خمیر مایه عمل اومده رو اضافه می کنیم و خوب ورز می دیم تا خمیری شکل شه.

 

روشو با پارچه می پوشونیم و می ذاریم یک الی دو ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه و بعد شروع به کار می کنیم.

فر رو روشن می کنیم.

حالا خمیر رو به 4 قسمت مساوی تقسیم می کنیم.

حالا اولی رو نازک بازش می کنیم و یه قالب یا ظرف دایره مانند می ذاریم روشو و به صورت دایره ای برشش می دیم. من قالب کوچیکمو گذاشتم. چون بیشتر از این دیگه نازک نمیشد!

حالا می ذاریم داخل سینی فر که کاغذ روغنی داره و روشو شکلات صبحانه می زنیم. 

 

دوباره شروع می کنیم به باز کردن دومین قسمت و همین کار رو تکرار می کنیم.

این کار رو برای تمام تکه خمیر ها انجام میدیم تا می رسیم به لایه آخر!

یه لیوان وسط خمیرمون می ذاریم. اندازه لیوان باید متناسب با اندازه دایره تون باشه. نه کوچیک نه بزرگ!

حالا یه چاقوی تیز بر می داریم و شروع می کنیم به برش خمیر.

اول 4 قسمت مساوی می کنیم. طوری برش بدین که کاغذ روغنی پاره نشه!

بعد هر قسمت رو دوباره به دو قسمت برش می دیم.

و باز هر قسمت به دو برش دیگه!

یعنی میشه 16 قسمت , درسته ؟

حالا دو برش رو با هم می گیریم و یه پیچ می دیم. یعنی برش سمت چپ رو به چپ و برش سمت راس رو به راست.

متوجه شدین ؟ 

و همین طور کار و ادامه می دیم.

ادامه می دیم تا به این شکل خوشکل برسیم. انقد من اینجا ذوق کردم :) آخه خیلی ناز شده!

حالا کناره هاشو به سمت پایین تا می زنیم. این قسمت زیاد مال من خوب نشد. یعنی باید خوب 4 لایه رو به سمت زیر ببرین وگرنه مث مال من , وقتی بذارین تو فر تابلو میشه.

این قسمت رو حتما خوب انجام بدین!

بعد با اون سفیده ای که اضافه اومده از تخم مرغ, روی نون رو , با قلمو می کشیم.

و بعد هم می ره داخل فر! یه ربع بذارین شعله پایین روشن باشه و بعد هم گریل رو روشن کنین تا زمانی که طلایی بشه.

دمای فر هم همون 180 درجه.طبقه وسط.

و بعد از 20 دقیقه....

تو این عکس آخری ببینین لبه های کار رو ! زیاد خوب نشده. چون 4 لایه رو با هم نگرفتم.سرسری دادم زیر :(

ولی خب من خودم خییییییییییلی ذوق کردم و واقعا از کارم راضیم :) (چه اعتماد به نفس!)

شما هم حتما درست کنین. نون درست کردن خیلی حس خوبی به آدم می ده.

عه! داشت یادم می رفت!

با اون اضافه های نون هم (که از کناره های خمیرم باقی موند ) رول شکلاتی درست کردم :)

رول شکلاتی به روایت تصویر :

این تا اومد از فر بیرون یواشکی خوردمو صداشم در نیاوردم :)

نوش جونتون.