نان مغزدار تبریز ( ایچلی کوک )

دسته: انواع نان و کلوچه

سلام.

تبریز یکی از جاهاییه که تنوع نونش خیلی زیاد. خیلی هم نوناشون خوشمزه و خوشگله! 

یکی از اون نون هایی که خیلی خوشمزه و خوشگل هس و من همیشه دوستش داشتم و دارم " نون مغزدار " هس که فوق العادس . 

مواد لازم :

خمیر مایه : 2 ق م

شکر : 2 ق م

آب ولرم : نصف پ

تخم مرغ: 1 عدد

ماست : نصف پ

کره : 120 گرم

آرد : 500 گرم (کمی بیشتر )

پودر زنجبیل : یک و نیم ق غ

نمک : 1 ق م 

 

داخل نان :

آرد : یک پ

روغن حیوانی : 100 گرم

زنجبیل : 1 ق م

زردچوبه (یا زعفران ) : 1 ق غ

 

رومال :

زرده تخم مرغ : 1 عدد

کره : 1 ق م

زعفران : 1 ق م 

شیر : 1 ق م

 

طرز تهیه :

آب ولرم , شکر و خمیر مایه رو با هم مخلوط می کنیم و درشو می ذاریم و اجازه می دیم 10 دقیقه استراحت کنه تا عمل بیاد.

روغن , تخم مرغ و ماست رو با چنگال می زنیم و خمیر مایه عمل اومده رو بهش اضافه می کنیم.

زنجبیل و نمک رو با هم مخلوط می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم .

آرد رو کم کم اضافه می کنیم و خوب خوب ورز می دیم تا خمیر نرم و لطیفی بهمون بده. 

خمیر مونو 1-2 ساعت استراحت می دیم تا حجمش دو برابر شه.

وقتی کم کم نزدیک بود تا خمیرمون عمل بیاد, می ریم سراغ مواد داخل نون مون که خیلی هم راحته!

ارد و روغن رو می ذاریم رو  حرارت کم تا بوی خامی آرد بره و در آخر زنجبیل و زردچوبه رو اضافه می کنیم و خوب همه رو با هم مخلوط می کنیم و زیر حرارت رو خاموش می کنیم. ( نونوایی های تبریز , زردچوبه می زنن شما می تونین زعفرون بزنین )

 حالا خمیر عمل اومدمون رو یه کوچولو ورز بدین و بعد چونه های 100 گرمی بردارین  و گرد کنین.

حالا یه خورده خمیرو باز می کنیم با کف دست و از مواد یه خورده داخل خمیر می ذاریم.

و بعد خمیر رو می بندیم.(لبه های خمیر رو میاریم وسط )

حالا با کف دست صاف می کنیم.

خمیر رو روی کاغذ روغنی داخل سینی فر می ذاریم.

مواد رومال رو با هم مخلوط می کنیم و روی نون می مالیم.

و بعد هم مهر می زنیم. ( من با سر بطری آب معدنی زدم)

می ذاریم داخل فر از قبل روشن بوده با 180 درجه به مدت نیم ساعت.(بازم چک کنین با خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.)

و اینم نمای نزدیک :

نکته!

--- این بار با نصف مواد درست کردم و 5 دونه بهم داد.

--- به جای ماست این بار از شیر استفاد کردم با همون اندازه و هیچ مشکلی پیش نیومد.

--- به جای کره و روغن حیوانی می تونین از روغن مایع استفاده کنین. فقط اندازشو یه خورده کمتر بریزین.

 خییییلی نون خوشمزه ایه! حتما امتحان کنین.

نوش جونتون.