نان زرافه

دسته: انواع نان و کلوچه

سلام.

نان زرافه درست کردم.خوشگله مگه نه ؟  :)

نونی که زیاد شیرین نیس و می تونین به عنوان صبحانه استفاده کنین . من که خالی خالی خوردم :)

یه چند تا نکته داره برای اینکه کارتون تمیز در بیاد که بهتون می گم.

مواد لازم :

شیر ولرم : 1 پ

شکر : نصف پ 

خمیر مایه : 1 ق غ

کره : 3 ق غ ( من روغن مایع زدم )

آرد : به میزان لازم( تقریبا 4-5 پ میشه )

وانیل : کمی

نمک : 1 ق چ سرخالی

 

طرز تهیه :

من با نصف مواد درست کردم.

خمیر مایه , شیر و یک ق از شکر رو با هم مخلوط می کنیم و درشو می ذاریم و اجازه می دیم 10 دقیقه استراحت کنه تا عمل بیاد.

بعد از عمل اومدن باقی مواد رو به خمیر مایه اضافه می کنیم و خوب خوب ورز می دیم.

--- آرد زیادی نریزین!!! یه خورده این خمیر چسبنده س!!! من برای نصف مواد , تقریبا 2 پ آرد ریختم(شاید یه خورده بیشتر :-

خمیر رو می ذاریم 1-2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.

بعد از استراحت خمیر ....

 یک سوم خمیر رو بردارین و به 5 یا 6 قسمت تقسیم کنین. من 5 قسمت کردم و با همون 5 قسمت توضیح می دم.

نکته ی مهم این نون همینه که به هیچ عنوان چشمی کار نکنین!!!!!

یعنی با ترازو وزن کنین و به 5 قسمت مساوی تقسیم کنین.

بعد از تقسیم , روش یه پلاستیکی چیزی بکشین تا خشک نشه و برین سراغ ادامه کار.

1 ق غ کاکائو رو با 1 ق اب مخلوط کنین. ( بسته به رنگ کاکائو تون داره می تونین بیشتر بریزین اما آب رو بیشتر نکنین که بد میشه نونتون.!)

اون 2 سوم خمیر که باقی مونده رو با  همون کاکائویی که درست کردین , مخلوط کنین و خوب خوب ورز بدین.

من به جای ورز این قسمت , اومدم خمیر رو تکه تکه کردم و هی بهم وصل می کردم و گردش می کردم دوباره تکه تکه می کردم و گرد می کردم و بعد که تقریبا خمیرم کاکائویی شد , شروع کردم به ورز دادن. آخه اگه قرار باشه از همون اول ورز بدین دست براتون نمی مونه!

حالا این قسمت کاکائویی هم به 5 قسمت تقسیم کنین و گردش کنین.

پس تا اینجا 5 تا سفید داریم و 5 تا کاکائویی.

فر رو روشن کنین . 170 درجه.

حالا سینی تونو چرب کنین و سفید ها رو باز کنین. همه رو یه اندازه باز کنین. همه رو ردیفی کنار هم بذارین تا متوجه شین که همه هم اندازه س!

مث این عکس , البته این مربوط میشه به یه دفعه دیگه که با آرد گندم درست کردم.

حالا اون خمیرای کاکائویی رو استوانه ای کنین و بذارین وسط این خمیرهایی که باز کردین.

و شروع کنین به بستن. هر دو طرف خمیر سفید رو بهم بچسبونین.

یه نکته دیگه اینکه!

لبه های خمیر سفید روی هم نیاد. یا اگه میاد خیلی کم باشه. آخه اینایی که می گم روی شکل نهایی کارتون اثر می ذاره!!!

حالا داخل قالب لوف ( صبحانه ) کاغذ روغنی بذارین و یه خورده چربش کنین و خمیر رو بذارین داخلش.

 من چون 5 قسمت کردم , دو تا زیر گذاشتم و سه تا رو.

حالا 3 تا رو می ذاریم.

روی نون رو رومال می کنیم و اگه دوست داشتین کنجد بریزین.

رومال هم با تخم مرع زده شده به همراه یه کوچولو روغن.

 می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با 175 درجه به مدت تقریبا یک ساعت.

شاید برای شما کمتر بشه! بستگی به فرتون داره و اینکه باید چک کنین با کمک خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.

بعد از اینکه سرد شد با یه چاقوی تیز , برش می دیم و می  بینیم که به به ! چه خوشگل شده!

نکته!

--- به جای شیر حتما شیر بریزین! اصلا آب رو جایگزینش نکنین !

--- همه ی تقسیماتون با ترازو دقیق در بیارین تا شکل نهایی تون خوب در بیاد.

--- لبه های خمیر سفید رو ,روی هم نذارین! یعنی بذارین ولی خیلی کم. آخه توی شکل نهایی تاثیر داره!

--- اندازه ی خمیرای کاکائویی که استوانه ای شکل می کنین حتما هم اندازه و هم قطر باشه!

--- میزان شیرینی این نون با این اندازه که نوشتم خوب بود. یه بار شما اینجوری درست کنین اگه شیرینیش کم بود , بیشترش کنین دفعات بعد.

--- این خمیر کمی چسبنده تر از خمیرهای معمولیه! پس زیادی آرد استفاده نکنین که بعد از استراحت سفت و سنگین میشه و اصلا نون خوبی در نمیاد!

نکته ی دیگه ای به ذهنم نمیرسه:)

انشاالله درست کنین و تو شادی هاتون نوش جونتون کنین.