نان گندم

دسته: انواع نان و کلوچه

سلام.

هیچ نونی نون خونگی نمیشه مخصوصا اگه با آرد گندم باشه و سبوس و ... به به !

ایشون نون گندم خیلی سالم و خوشمزه هستن.

بافتش بر خلاف تصورم خیلی خوب و نرم بود. فک می کردم سنگین باشه!

مواد لازم :

خمیر مایه : 1 ق م

آب ولرم : یک پ

شکر : 1 ق م

روغن مایع: 3 ق غ

آرد گندم سبوس دار: 500 گرم

نمک : نصف ق چ

 

طرز تهیه : 

من با نصف مواد درست کردم و همین یه دونه نون رو بهم داد.

شکر , خمیر مایه و نصف آب ولرم رو با هم مخلوط می کنیم و 10 دقیقه ای استراحت می دیم تا عمل بیاد.

باقی آب رو با روغن و نمک داخل ظرفی می ریزیم.

خمیر مایه عمل امده هم اضافه می کنیم.

آرد هم کم کم اضافه می کنیم.

ورز می دیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبه و یه خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد. 

آرد اضافه نکنین! اگه خوب ورز بدین همین اندازه کافیه. نهایتا 1-2 ق اضافه کنین. وگرنه خمیرتون سفت و سنگین میشه و نون خوبی ندارین!

ظرفی رو کمی چرب کنین و خمیر رو داخلش قرار بدین و روی خمیرم کمی چرب کنین تا خشک نباشه. خمیر رو بپوشونین و بذارین خمیر یک الی دو ساعتی استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه .

--- اگه خمیر زیادی استراحت کنه بوی خمیر ترش خیلی بدجور تو ذوق می زنه و دیگه قابل خوردن نیس. پس اگه تجربه اولتون هس , بعد نیم ساعت چک کنین.

بعد از ستراحت به هر شکلی که می خوان درش بیارین و بذارین روی کاغذ روغنی داخل سینی فر.

من کاغذ روغنی نداشتم سینی فرمو چرب کردم و روی نون هم با چاقو مورب برش دادم.

دوباره روشو بپوشونین و بذارین استراحت کنه. تقریبا 20 دقیقه میشه. باید حجمش دو برابر شه.

من تخم مرغ زده شده داشتم , همونو روش زدم و بعد کنجد پاشیدم ولی رومال  تخم مرغ زیاد تاثیری نداره برای آرد گندم! نزدین هم نزدین.

گذاشتم داخل فر از قبل گرم شده با 180 درجه دما به مدت تقریبا یک ساعت. ( شما مدام چک کنین! شاید برای شما کمتر باشه. با کمک خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.)

یه کاسه آب هم همون اول داخل فر می ذارم همیشه.

و بعد هم نون خوشمزه و سالم مون آمادس:

اینم بافت نون:

اگه اهل نون پختنین حتما این مدل هم امتحان کنین.

دوباره نوشت :

بنا به درخواست اهل خانه , یه مدت زیادی این نون جای نون بیرون رو گرفت! 

نکته ای که من از نون درست کردن یاد گرفتم (که انشاالله تو یه پست جدا مفصل همه ی نکات رو می گم ) اینه که آرد زیاد اضافه نکنین! به دستور اعتماد کنین حتی اگه خمیرتون شل باشه! خمیر رو خوب باید ورز داد تا چسبندگیش گرفته شه.

این عکسا رو دلم نیومد اضافه نکنم گفتم شما هم ببینین که چه بافتی داره!

نوش جونتون.