نان هل و بادام

دسته: انواع نان و کلوچه نوشته شده توسط admin

سلام.

یه نون خییییییلی خوشمزه و خوش بافت برای اونایی که عاشق هل و بوی هل هستن! 

 

مواد لازم :

پودر خمیر مایه : یک ق س

شکر ریز : 50 گرم

اب ولرم : یک چهارم پ

شیر ولرم : 330 میلی لیتر (300 میلی لیتر برابر یک و یک چهارم پ )

تخم مرغ : 2 عدد

نمک : نصف ق چ

هل آسیاب شده : 2 ق چ

کره : 60 گرم

آرد : 600 گرم

 

رومال :

تخم مرغ : 1 عدد

بادام پرک : 25 گرم

شکر درشت : 2 ق چ

 

طرز تهیه :

من با نصف مواد درست کردم.

پودر خمیر مایه و یک ق س از شکر رو با آب ولرم مخلوط می کنیم و می ذاریم 10 دقیقه بمونه تا عمل بیاد.

تخم مرغ رو کمی با چنگال می زنیم و با شیر , کره , باقی شکر , هل و نمک مخلوط می کنیم. خمیر مایه عمل اومده هم اضافه می کنیم.

آرد الک شده رو کم کم اضافه می کنیم و خوب ورز می دم تا خمیر لطیفی بدست بیاد.

--- آرد زیادی اضافه نکنین! فقط در همین حد که به دست تون نچسبه کافیه!

اجازه می دیم خمیر به دست اومده , 1 الی 2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.

بعد از استراحت خمیر رو به هر شکلی که می خواهیم در میاریم و روشو می پوشونیم و دوباره به مدت 30 دقیقه می ذاریم استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.

 

من خمیر رو به چونه های مساوی تقسیم کردم و گلوله ها رو دور تا دور حلقه ای(قالب گرد) چیدم . و بعد از چیدن حلقه رو در آوردم.

--- حلقه رو کمی چرب کنین تا خمیر بهش نچسبه!

 

بعد از چیدن , روشونو با پارچه پوشوندم و گذاشتم 30 دقیقه ای اسراحت کنه و حجمش دو برابر شه.

و بعد هم با تخم مرغ زده شده و 1 ق چ ماست (یا شیر) رومال کردم و روشو خلال بادوم ریختم. (قحطی بادوم پرک اومده بود برای همین از خلال بادوم استفاده کردم. شما از بادوم پرک استفاده کنین.) 

می تونین شکر هم بپاشین آخر کار و بعد بذارین داخل فر که من نریختم.

می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با 190 درجه دما به مدت 35 دقیقه.(باید چک کنین با کمک خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.)

اگه لازم بود می تونین چند ثانیه گریل رو روشن کنین.

و بعد هم :

 

اینم بافت دلبر جان:

 

این نون واقعا خوشمزس. بوی هل و نون .... به به!

 --- من بجای شیر از آب ولرم استفاده کردم .

 خیلی نون خوبیه خییییییییلی!

نوش جونتون.