سلام.
این ترشی رو پارسال دقیقا محرم درست کردم و امسال محرم دارم پست شون می کنم! همچی آدم اکتیوی هستم!
ترشی کلم قرمز یه ترشی خوشمزه و آسون.
مواد لازم :
کلم قرمز : 700 گرم
پیاز درشت : یک عدد
سرکه سفید : 4 پ
شکر : 6 ق س
نمک : 2 ق س
تخم گشنیز : 1 ق س
میخک : 3 عدد
پودر زنجبیل : 1 ق چ
برگ بو : 2 عدد
سیب درختی : 2 عدد
طرز تهیه :
اول اینکه برای اینکه یه ترشی کپک نزنه, باید مواد ترشی کاملا خشک باشن.
دوم اینکه برای این ترشی حتما از سرکه سفید استفاده کنین.
خب طرز تهیه :
کلم رو با دستگاه یا با چاقو خلالی می کنیم.
پیاز هم خلال و به کلم ها اضافه می کنیم.
نمک بهشون اضافه می کنیم و خوب ماساژ می دیم تا بوی کلم گرفته شه .
داخل ابکش می ریزیم و روش یه کوچولو آب سرد می گیریم و می ذاریم 5-6 ساعت کنار بمونه تا آبش گرفته شه.( کلم باید خشک باشه و آب نداشته باشه. یه خورده که آبش گرفته شد روی پارچه تمیزی پهن کنین که کاملا خشک شه)
سرکه , شکر و ادویه جات رو روی حرارت کم می ذاریم تا به جوش بیاد. وقتی جوشید می ذاریم کنار تا سرد شه.
بعد از خشک شدن کلم ها و سرد شدن سرکه , یه شیشه ی تمیز و خشک بر می داریم .
سیب ها رو با پوست تکه می کنیم.
یه خورده کلم می ریزیم و بعد سیب تکه شده , دوباره کلم و بعد سیب تکه شده و ... و بعد هم روشو با مخلوط سرکه پر می کنیم.
درشو محکم می بندیم و به مدت 10 روز می ذاریم تو محیط آشپزخونه بمونه. ( من رو تراس تو سایه گذاشتم. کلا ترشی نباید آفتاب ببینه البته تا جایی که من می دونم!)
--- من بیشتر از 10 روز گذاشتم موند و بعد مصرف کردم.
--- این ترشی خیلی خوشمزس فقط یه خورده به شیرینی می زنه. نمی دونم به خاطر سیب ها هس یا اون مقدار شکر!
--- من میخک و برگ بو نزدم! ( شاید تو شیرین نبودنش اثر داره!)
--- این ترشی رو از یکی از برنامه های تلویزیون یاد گرفتم.
نوش جونتون.