سلام.
چند سال می خوام طرز تهیه آب قلمو بگم ولی نمیشه که نمیشه. چند روز پیش که درست کردم, گفتم بذارم دیگه براتون!
خب اول یه توضیحی بدم که برای گرفتن آب قلم بهتر از قلم شترمرغ استفاده کنین و اگر نتونستین پیدا کنین از قلم شتر استفاده کنین بخاطر گرم بودنش. قلم گاو سرد .
یه فرقی که داره(قلم گاو و شتر) اینه که آب قلم گاو , گوسفند و گوساله حالت ژله ای پیدا می کنه ولی مال شتر اینطوری نیس ولی در عوض چربیش خیلی زیاد.
مواد لازم:
قلم شتر
سرکه (بهتر سرکه سیب باشه)
پیاز
هویج
برگ بو
چوب دارچین
سیر
طرز تهیه :
اندازه ها رو نگفتم چون بستگی به میزان قلم تون داره.
من این دفعه تقریبا چهارکیلو قلم گرفتم.
وقتی قلم میگرین, ازش بخواین که براتون تکه کنه. اگه بهانه آوردن و تیکه های بزرگ دادن اشکال نداره بیان خونه و خودتون دو تا گوشتکوب بزنین بهش , تیکه میشه (زمانی که ضربه میزنین کسی دوروبرتون نباشه مخصوصا بچه که خدایی نکرده خورده استخون بهشون نخوره )
خب بعد از تیکه کردن استخوونا , خوب بشورین و بذارین داخل قابلمه. روشو آب بریزین و حرارتو زیاد کنین تا به جوش بیاد. و بعد هم مواد زیر رو اضافه کنین:
من اندازه هام برای این مقدار قلم این طوری بود : نصف پ سرکه , پیاز دو تا بزرگ , چوب دارچین دو تا کوچیک, سه چهارتا برگ بو , هویج یکی کوچیک , سیر دو سه حبه که من نداشتم که بزنم :)
خب وقتی به جوش اومد کف روییشو بردارین و حرارت رو کم کنین تا آروم بپزه و عصاره ی قلم بیرون بیاد. (عکس زیر نزدیک جوش بود که من کفشو برداشتم)
زمانی که برای آب قلم در نظر می گیریم بستگی به اندازه قلم تون داره ولی من کلا هیچ عجله ای ندارم برای خاموش کردن حرارت. اگه حرارتون کم باشه 10 الی 11 ساعت بسه ولی من 15 ساعت گذاشتم.
بعد از گذاشتن 10-11 ساعت آب قلمتون کم میشه و میشه دقیقا همون چیزی که شما می خواین. یعنی عصاره ی مقوی قلم!
خب حالا آب و استخونا رو جدا کنین.اول استخونای بزرگ رو از قابلمه خارج کنین و بعد به کمک صافی یا سبد یا ... , اب قلم رو رد کنین تا نرمه استخوون قاطی آب قلم نباشه.
خب حالا چوب دارچین و برگ بو رو بردارین.اگه دوست دارین هویج و پیاز و سیر هم بردارین ولی من برنمیدارم.
مغز استخوونا رو جدا می کنیم با احتیاط که ریز استخون قاطیش نباشه , و بعد هم می کوبیم. من هویج و پیاز هم می ذارم قاطیش و می کوبم.
و بعد هم کوبیده رو می ذاریم داخل ظرفی و برای سوپ و آش و ... ازش استفاده می کنیم.
از آب قلم هم , روغنای روشو جدا می کنیم و داخل ظرف دیگه ای می ریزیم.
زمانی که می بنده :
من ازین روغن تو برنج استفاده می کنم بجای روغنای بازاری.
و می مونه آب قلم که داخل کیسه ی یخ می ریزم و برای خورش و سوپ و آش و ... استفاده می کنم.
آب قلم شدیدا خاصیت داره و برای رشد بچه ها خیلی خوبه.
نوش جونتون.