سلام.
می خوام دستور یه خمیری رو بنویسم که عالیه و می تونین برای هر نوع پیتزا , پیراشکی , اشترودل و ... به کار ببرین. خییییییلی نرم و لطیف هم هست.
مواد لازم :
شکر : 1 ق م
خمیر مایه : 1 ق م
آب ولرم : نصف پ
شیر : نصف پ
روغن : یک چهارم پ
نمک : یک سوم ق چ سر صاف
آرد : حدودا 350 گرم
طرز تهیه :
عکس هایی که می بینین , با نصف دستور درست کردم!
آب ولرم و شکر رو با هم مخلوط می کنیم و بعد خمیر مایه رو اضافه می کنیم و سرشو می پوشونیم و می ذاریم 10 دقیقه استراحت کنه.
بعد از استراحت :
شیر ولرم و روغن مایع رو داخل ظرف بزرگی می ریزیم و بعد خمیر مایه عمل اومده و نمک رو اضافه و با هم مخلوط می کنیم.
حالا آردی که قبلا الک کردیم و کم کم به موادمون اضافه می کنیم. تا جایی که یه خمیر لطیفی بدست بیاد.
نوع آردها با هم متفاوته , شاید یه خورده بیشتر مصرف شه شاید کمتر! اما نباید خمیر سفتی باشه. باید خوب خوب خوب , ورز بدیم.
یه ذره اگه به دست بچسبه اشکال نداره! اصلا باید یه ذره بچسبه وگرنه خمیرتون در نهایت سفت میشه.
حالا روی خمیر رو می پوشونیم و 1 ساعت الی 2 ساعت می ذاریم خوب استراحت کنه. ( تا زمانی استراحت می دیم که حجم خمیر دو برابر شه)
و بعد از استراحت , یه کوچولو ورز بدین و بعد باهاش پیتزای خوشمزه یا پیراشکی و یا هر چی که دوست دارین درست کنین.
به همین راحتی !
نوش جونتون.