سلام.
اینم نان سیمیت (simit) خیلی خوشمزه که مربوط میشه به کشور ترکیه.
مواد لازم :
خمیر مایه : 1 ق غ
شکر : 1 ق غ
آب : 2 پ
نمک : 1 ق چ
روغن مایع : نصف پ
آرد : به میزان لازم
رومال نان :
شیره انگور : 3 ق غ
آب : 3 ق غ
طرز تهیه :
من با نصف مواد درست کردم.
یک پ آب ولرم , شکر و خمیر مایه رو با هم مخلوط می کنیم و روشو می پوشونیم و می ذاریم 10دقیقه استراحت کنه تا عمل بیاد.
بعد , خمیر مایه عمل اومده , نمک , روغن و باقی آب رو با هم مخلوط می کنیم و آرد رو کم کم اضافه می کنیم و خوب ورز می دیم تا جایی که خمیر لطیفی داشته باشیم.
--- زیادی آرد اضافه نکنین که خمیر سنگین می شه و نون خوبی تحویل نمی گیرین.
--- فک می کنم حدود 5-6 پ بخواد. حالا یه خورده بیشتر دم دست تون باشه.
خمیر به دست اومده رو می پوشونیم و 1-2 ساعت استراحت می دیم تا ور بیاد و حجمش دو برابر شه.
بعد از ور اومدن , خمیر رو به چونه های 100 گرمی تقسیم می کنیم.
هر دو تا چونه رو به صورت استوانه باریک در میاریم .
ابتدای هر دو رو با کمک آب بهم متصل می کنیم. با یه دست ابتدای خمیرو می گیریم و با دست دیگه خمیر رو می غلتونیم و بعد ابتدا و انتهای خمیر رو روی هم می ذاریم و بهم متصل می کنیم.
می ذاریم داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشوندیم.
یه ربع بهش استراحت می دیم و بعد شیره انگور رو با آب ولرم مخلوط می کنیم و روی نون می زنیم و کمی کنجد می پاشیم. (من شیره توت زدم)
می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با 180 درجه به مدت 20- 30 دقیقه. بازم بستگی به فرتون داره و باید چک کنین.(باید چک کنین با کمک خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.)
--- کاسه ی آب هم داخل فرتون بذارین. من برای همه نونام می ذارم.
و بعد هم نون خوشمزه تون حاضر و آمادس.
اینم بافت نون:
و اما تجربه من!
اگه این نون رو با آرد گندم سبوس دار درست کردین حتما 1-2 ق غ آرد ذرت (همونی که زرد رنگه) به آرد تون اضافه کنین.
کلا برای هر نونی که ارد گندم سبوس دار رو جایگزین آرد سفید می کنین 1-2 آرد ذرت بزنین.
امیدوارم درست کنین و لذت ببرین.
نوش جونتون.