سلام.
یکی از شیرینی های عید "شیرینی گل های شکری " هست که شکل خیلی زیبایی داره. البته به خاطر اینکه کارم خوب نشده بود نمی خواستم اصلا این مطلب رو بذارم. اما گفتم شاید بخواین درست کنین , بیام یه سری نکاتی رو بگم!
اینم شیرینی های من : قیافمو شطرنجی کنین:)
همین اول کاری بگم که من اصلا از این شیرینی خوشم نیومد! آخه اصلا خمیری که بدست میاد کار کردن باهاش راحت و خوب نیس! تازه شیرینیش زیاد :)
مواد لازم :
کره : 200 گرم
وانیل : یک چهارم ق چ
شکر دانه ریز : 150 گرم
تخم مرغ : 1 عدد
آرد : 335 گرم
شکر رنگی : برای تزیین
رنده پوست پرتقال : 1 ق چ
شکلات چیپسی : اگه ندارین غصه نخورین ! راه حل دارم براتون:)
طرز تهیه :
من با نصف مواد درست کردم.
کره و شکر رو 2 دقیقه می زنیم با همزن.(من از روغن جامد استفاده کردم , پایین توضیح دادم)
تخم مرغ , وانیل و پوست پرتقال رو اضافه می کنیم و مجدا می زنیم.
خب حالا ی نکته!
اگه شما هم خواستین مث من با نصف دستور درست کنین برای تخم مرغ باید تخم مرغ تونو با چنگال بزنین و بعد وزنش کنین, نصف اونو استفاده کنین.
خب ادامه...
ارد رو کم کم اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم تا یه خمیر نرمی بدست بیاد.
حالا خمیر رو توی نایلون بذارین و یک ساعت بذارین داخل یخچال.
بعد از یک ساعت...
فر رو روشن کنین رو همون 170 خوبه و شروع کنین به درست کردن شیرینی هاتون.
به اندازه یه گلوله بر دارین و با دست تون گردش کنین, بعد توی شکر رنگی بغلطونین و بذارین داخل سینی فر. (طرز تهیه شکر رنگی)
سینی فر نیازی به چرب کردن نداره.(البته من با روغن جامد درست کردم . اگه خمیرتون چرب هست نیازی به چرب کردن سینی نیس!)
حالا با یه چاقوی تیز یک شیار روی گلوله هاتون ایجاد کنین. نباید شیار به ته برسه.
من چون اولین بار بود درست کردم شیارمو تقریبا تا ته زدم برای همین اونجوری وا رفت !
حالا هر طرف رو دو تا برش دیگه هم می زنیم یعنی هر طرف 3 پر میشه. میشه گل 6 پر .
می ذاریم داخل فر و 10 دقیقه بعد در میاریم. برای شیرینی خییییلی باید حواستون باشه. مدام چک کنین!
وقتی دیدین آماده شد(خلال دندون بزنین , اگه چیزی نچسبید یعنی آمادس). از فر بیرون بیارین و یه دونه شکلات چیپسی برای هر کدوم می ذاریم. ( شکلات رو وسط گل ها می ذاریم.)
خدایی وقتی قیافشونو تو فر دیدم که وا رفتن , خودمم وا رفتم ! آخه توقع نداشتم اینجوری شه...
حالا شکلات چیپسی هایی که گفتم اگه ندارین , راه حل دارم براتون!
من وقتی خمیر رو گذاشتم استراحت , شکلات تخته ای رو به روش بن ماری ذوب کردم و مث شکلات چیپسی در آوردم.من با نوک چاقوی یاریک نقطه نقطه ریختم تو بشقاب چرب شده. شما می تونین با قیف این کار رو انجام بدین که تمیز تر در بیاد.
در کل من زیاد خوشم نیومد از این شیرینی. خمیرش خیلی ناجور و واقعا اذیتم کرد.
اگه خواستین درست کنین حتما شکرشو یه خورده کمتر بریزین.
راستی داشت یادم می رفت...
اگه به جای کره می خوان از روغن جامد استفاده کنین اینو بخونین : تهیه روغن صاف قنادی در منزل
و اینو در نظر داشته باشین که به ازای هر100 گرم کره , باید 80 گرم روغن جامد استفاده کنین.