نان فسایی(شیرینی عید)

سلام.

من تا حالا نه فسا رفتم و نه نان فسایی خوردم. تو نت نان فسایی رو دیدم , گفتم درست کنم ببینم چی میشه.

چون من نان فسایی بازاری رو نخوردم نمی تونم بگم که اینی که درست کردم خیلی عالی بود یا اینکه خیلی بد بود. 

فقط می تونم بگم در حد یه شیرینی خیلی خوشمزه بود. یه چیزی تو مایه های شیرینی نخودچی بود! هم طعمش و جنس شیرینیش که پودر مانند هس.

دستورات زیادی داره این شیرینی , که من با این دستور درست کردم و با نصف مواد!

مواد لازم :

روغن جامد : 1 پ(اما همش استفاده نمیشه) در ضمن باید روغنتونو این مدلی کنین , یعنی نیمه جامد نباشه! تهیه روغن صاف قنادی در منزل

آرد سفید : 1 و سه چهارم پ(من 1 پ آرد سفید ریختم و سه چهارم دیگشو آرد نخودچی)

پودر قند : 1 و یک چهارم پ

هل : 1 ق م 

محلول زعفران 

سیاه دانه

 

طرز تهیه:

تو بعضی از دستورات با آرد نخودچی گفته شده بود . دستوری که من داشتم , با آرد سفید بود برای همین با اجازه خودم یک پیمانه آرد سفید ریختم و سه چهارم دیگشو آرد نخودچی.

آرد سفید و آرد نخودچی رو الک کردم .

 پودر قند و هل و آرد های الک شده رو با هم مخلوط کردم.

روغن رو قاشق قاشق اضافه می کنیم و ورز می دیم تا خمیری بدست بیاد.

زیاد روغن نریزین که خیلی بد میشه.

حالا رو سینی پهن کنین و  قالب بزنین.

خمیرش اذیتم کرد ,یعنی قالب می زدم اما وقتی بر می داشتم بذارم توسینی یه خورده کج و کوله میشد! نمی دونم به خاطر روغن زیاد بود یا کلا مدلش همین طوریه!

خلاصه یه چند تایی رو قالب زدم اما دیدم هر لحظه ممکنه بچم بیدار شه و زمانی برای این قالب زدن و با احتیاط بر داشتن ندارم, برای همین گلوله بر می داشتم و با کف دستم صاف می کردم و می ذاشتم تو سینی :)

سینی فر نیازی به چرب کردن نداره.

حالا روشو محلول زعفرونتونو بزنین و بعد هم سیاه دانه.

بذارین داخل فر از قبل روشن شده با دمای 175 به مدت 15 دقیقه.

کلا برای شیرینی باید مدام چک کنین .نباید تغییر رنگ بده.نشونه ی آماده شدن شیرینی اینه که هم بوی شیرینی بلند میشه و هم اینکه می تونین خلال دندون بزنین داخل شیرینی هاتون, اگه چیزی نچسبید یعنی آمادست.

بعد از اینکه سینی رو از فر آوردین بیرون , بذارین کامل کامل خنک شه و بعد از داخل سینی شیرینی ها رو بردارین! چون در غیر اینصورت میشکنه!

 

نوش جونتون.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form