طرز تهیه پنیر خانگی

سلام.

درست کردن پنیر خییییییییییییلی آسونه و لذت بخش و از همه مهمتر سالمه و بهداشتیه!

روش های مختلفی هم داره که در موردشون توضیح می دم.

برای درست کردن پنیر باید به شیر چیزی اضافه بشه (ترش) که شیر بریده بشه تا تشکیل پنیر بده مثل , آبلیمو , سرکه , ماست ترش و قرص پنیر.

از شیر تازه لبنیاتی استفاده کنین تا پنیرتون خوشمزه تر و چرب تر بشه.

اول با سرکه رو توضیح می دم .

شیر : هشت پ ( معادل دو لیتر که تقریبا 2 کیلو میشه)

سرکه : یک چهارم پ

نمک : نصف ق غ 

 

طرز تهیه :

یه سبد آماده می کنیم که داخلش یه پارچه نازک و تمیز می ذاریم و زیر سبد هم یه قابلمه . (معمولا پارچه تنظیف یا متقال استفاده میشه )

شیر رو می ذاریم روی حرارت تا بجوش بیاد.

بعد از اینکه جوش اومد , حرارت رو کم می کنیم و سرکه رو بلافاصله اضافه می کنیم.

شیر شروع می کنه به بریدن یا دَلَمِه شدن و آبی که باقی می مونه زرد رنگه (تو تصویر زیاد واضح نیوفتاده  متاسفانه) و این یعنی این که وقتش رسیده که داخل پارچه بریزین. 

نمک رو بریزین و دو سه ثانیه صبر کنین و بریزین داخل پارچه.

--- از وقتی که سرکه رو می ریزین تا زمانی که شیر بریده میشه چند ثانیه بیشتر طول نمی کشه! 

اضافات پارچه رو , روی پنیر میاریم و یه شی سنگین می ذاریم روش. ( من یه بشقاب گذاشتم و روی بشقاب , وزنه یه کیلویی . شما می تونین قابلمه کوچیکی رو روش بذارین و داخلش هم چیزی بذارین یا هر چیز دیگه ای که تو آشپزخونه تون هس)

بعد از یکی دو ساعت , آب پنیر خارج شده و شما یه پنیر خیییییییییییلی خوشمزه دارین!

پنیر رو برش بزنین و بذارین داخل همون اب باقی مونده و بعد هم داخل یخچال تا هر وقت دوست داشتین نوش جونتون کنین.

من همیشه پنیرمو می ذارم داخل آب سرد جوشیده شده که بهش نمک اضافه کردم. و بعد هم داخل یخچال. 

 اینایی که نوشتم در مورد درست کردن پنیر با سرکه بود .

و اما در مورد پنیر با ماست:

شیر : هشت پ ( معادل دو لیتر که تقریبا 2 کیلو میشه)

ماست ترش : یک چهارم پ ( حتما حتما ترش باشه)

نمک : نصف ق غ 

 

طرز تهیه :

یه سبد آماده می کنیم که داخلش یه پارچه نازک و تمیز می ذاریم و زیر سبد هم یه قابلمه . (معمولا پارچه تنظیف یا متقال استفاده میشه )

شیر و می ذاریم به جوش بیاد , وقتی به جوش اومد , حرارت رو کمی کم می کنیم و ماست " ترش " رو به شیر اضافه می کنیم .

--- حتــــــــــــما ماست تون ترش باشه. ماست شیرین , شیر رو نمی بره. ( برای داشتن ماست ترش , ماست معمولی رو چند روز بذارین تو محیط بیرون از یخچال باشه)

کم کم شروع می کنه به بریدن , البته نه به سرعت سرکه! تقریبا ده دقیقه باید روی حرارت بمونه تا بریده بشه البته به ماست تونم بستگی داره.

وقتی شیر برده شد و آب زرد رنگ رو دیدین , نمک رو اضافه و حرارت رو خاموش کنین و شیر رو بریزین داخل پارچه که اماده کرده بودین.

اضافات پارچه رو میاریم روی پنیر و یه شی سنگین روش می ذاریم و اجازه می دیم یکی دو ساعتی بمونه.

و بعد پنیر رو برش می زنیم.

و بعد هم پنیر های برش زدتونو بذارین داخل همون آب پنیر یا اب سرد جوشیده شده + نمک. که من همونطوری که گفتم همیشه می ذارم داخل آب سرد جوشیده و نمک.

اینم از پنیر با ماست.

در مورد پنیر با آبلیمو باید بگم که مزه آبلیمو کاملا مشخصه! من به شخصه یکبار درست کردم و دیگه درست نکردم! برای همین دیگه دستورشو نمیذارم چون فک می کنم اگه پنیر بیرونی بخرین خیلی بهتر باشه تا پنیر ابلیمو دار بخورین. البته این نظر بندس!

با قرص هم که امتحان نکردم و فک نمی کنم روزی امتحان کنم!

راستی برای اینکه روی پنیر تون صاف و خوشگل باشه (البته کاملا صاف که نمیشه ) بعد از اینکه شیر بریده شده رو داخل پارچه می ریزین , اضافات پارچه رو جمع کنین و بذارین روی پنیر و یه شی سنگین بذارین روش. منظورم اینه که این کارو زود انجام بدین!!! یعنی هنوز یه کوچولو اب داره شما این کارو انجام بدین. اینجوری روش صاف و خوشگل میشه.

 من برای اون مدل اولی که گذاشتم ( پنیر با سرکه ) چون به دلایلی زمان برد , روی پنیرم صاف و تمیز در نیومد!

هر چند که این مدلیشم قشنگه اما اگه دوست نداشتین و اینجوری شد , می تونین پنیر رو بر عکس کنین :)

و یه چیز دیگه!

اگه می خواین پنیر با طعم زیره و ... داشته باشین , می تونین به پنیرتون همون موقع که می ریزین داخل پارچه , زیره و سبزیجات اضافه کنین.

نوش جونتون.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

Login Form