پلاگین جوملا چیست ؟

پلاگین‌ جوملا قطعه برنامه هایی هستند که با پایین‌ترین سطح جوملا در ارتباط هستند به طوری که می‌توانند خروجی جوملا را قبل از ارسال به مرورگر بر اساس پارامترها و متدهای خود تغییر دهند. 
پلاگین ها از فایل های PHP و XML تشکیل شده . برنامه نویسی های مورد نیاز پلاگین ها در فایل های PHP انجام می گردد که هسته اصلی آنها را تشکیل می دهند و در فایل XML خصوصیات پلاگین و تنظیمات مربوطه قرار دارد . 

تمامی پلاگین ها برای نصب شدن بر روی جوملا احتیاج به فایل XML دارند . جوملا پس از نصب تعدادی پلاگین همراه خود دارد و نیز امکان نصب بینهایت پلاگین را به شرط عدم تداخل داراست . اما باید این را در نظر داشت که افزودن تعداد زیاد پلاگین مساوی است با اضافه کردن تعداد زیادی برنامه به هسته جوملا و در نهایت سنگین شدن هسته جملا و به تبع آن کند شدن سرعت لود سایت و مدیریت. 

امکان حذف پلاگین های نصب شده در جوملا نیز وجود دارد . پلاگین ها پس از نصب در قسمت مدیریت پلاگین ها در دسترس هستند و با فعال کردن آنها می توان امکانی را به هسته جوملا اضافه کرد . برای مثال ادیتورهای جوملا ، نظرسنجی مطالب ، به اشتراک گذاری و ... از کاربردهای کلیدی پلاگین ها هستند .

بر خلاف ماژول ها که باید در موقعیت خاصی نمایش داده شوند و بر خلاف کامپوننت ها که باید برای نمایش آنها منو ایجاد کرد ، پلاگین ها احتیاج به هیچ روشی برای نمایش ندارند . حتی کارکرد بعضی از پلاگین ها به شکلی است که خروجی قابل لمسی به کاربر نمایش نمی دهد . زیرا که کارکرد پلاگین ها به نحوی است که در روش لود صفحات ، مطالب و افزونه ها تأثیر خود را می گذارند.

همانطور که از توضیحات بالا برمی آید کارکرد بعضی از پلاگین ها بر روی صفحات سایت و بعضی دیگر بر روی بخش مدیریت است . برای مثال با فعال کردن پلاگین pagenavigation امکان صفحه بندی صفحات سایت و با فعال کردن پلاگین TinyMCE استفاده از یک ادیتور پیشرفته در بخش مدیریت سایت مهیا می گردد . 

نوع کارکرد بخشی از پلاگین ها نیز می تواند با یکدیگر تداخل ایجاد کند که بارزترین آنها پلاگین هایی که از MooTools و jQuery بهره می گیرند می باشد و یا حتی پلاگین هایی که تنها از jQuery بهره میگیرند نیز گاهی با یکدیگر تداخل عملکرد دارند و باید برای رفع این مشکلات از پلاگین دیگری که رفع کننده این تداخل است بهره جست . 
برخی از کامپوننت های و ماژول ها نیز برای کارکرد بهتر و خروجی بهتر به همراه خود پلاگینی ارائه می دهند که باید آنها نیز نصب و فعال شود تا این افزونه ها خروجی قابل قبول تری داشته باشند.
از مهمترین پلاگین ها می توان به ویرایشگر ها ، جستجوگرها ، عیب یاب ها ، صفحه بندی ، دکمه های ادامه مطلب و قراردادن تصویر در محتوا و ... اشاره کرد .
 
منبع:
http://www.4joomla.ir/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form