روغن دنبه بدون بو!!!!

سلام.

شاید خیلی ها اهل روغن دنبه نباشن و روغن های بازاری رو ترجیح بدن به این روغن. من شوهرم روغن دنبه به هیچ عنوان لب نمی زد و اونم به خاطر بوش. حتی روغن زرد و روغن زیتون هم نمی خوره و بازم به خاطر بوش!

همسایمون روغن دنبه درست کرده بود و می گفت اصلا بو نمی ده. منم تعجب کردم و راستش اصلا باور نکردم. تا اینکه برام آورد و بو کشیدم و دیدم نه تنها بو نمی داد بلکه یه بوی خییییییییییلی خوبی هم می داد.

منم امار گرفتم که چطوری درست می شه و رفتم دنبه خریدم و دست به کار شدم و درست کردم و نتیجه شد ایشون که ذره ای بوی دنبه نمی ده ! 

روز اول با ترس و لرز باهاش غذا درست کردم چون فک می کردم بو می ده ولی شوهری هیچی متوجه نشد و منم بعد از چند روز ماجرا رو گفتم و شوهری اصلا باورش نمیشد :)

راستش برای گذاشتن این پست دو دل بودم که بذارم یا نذارم. آخه خیلی ها اصلا دنبه رو قبول ندارن. ولی من قبول دارم چون می دونم که از روغنای بازاری خییییییییییییلی سالم تر!

من تقریبا دو کیلو و نیم دنبه خریدم و ازش یه کیلو روغن در اومد.

برای درست کردن روغن دنبه اول دنبه تمیز می شوریم. تیکه می کنیم و می ذاریم داخل فریزر تا کمی سفت شه.

و بعد چرخ می کنیم و می ریزیم داخل قابلمه بزرگ و جادار.

من چون چرخ گوشت نداشتم , شروع کردم با دست ریز کردن که دست برام نموند...

داخل یه قابلمه بزرگ و خیلی جادار بریزین. من اول داخل این قابلمه ریختم ولی بعدا پشیمون شدم و داخل قابلمه بزرگتر ریختم.

همون ابتدای کار چند تا پیاز درشت رو خوب رنده کنین و به دنبه هاتون اضافه کنین.من 4 تا پیاز بزرگ داخل غذاساز خوب خرد کردم و قاطی شون کردم.هر چی پیاز بیشتر باشه بهتر.

دو تا سیب هم 4 قاچ می کنیم و بهشون اضافه می کنیم.

یه ربعی می ذاریم روی حرارت متوسط. یه خورده که باز شد , حرارتو کم می کنیم و هر چند دقیقه یه بار هم می زنیم. ( یا از همون ابتدا حرارت رو کم کنین ) 

البته من وسط کار که یه خورده باز شده بودن دنبه ها , با گوشتکوب دنبه ها رو آروم کوبیدم.

اواسط کار که دیگه دنبه ها باز شدن , دو ق غ ماست اضافه کردم. ( تا جایی که فهمیدم ماست برای سفید شدنش هس)

می ذاریم تا خب دنبه ها روغن بدن و باز شن. وقتی که "کامل باز شدن" و رنگ دنبه ها طلایی شد , 1-2 ق غ گلاب اضافه می کنیم و بعد از چند دقیقه حرارت رو خاموش می کنیم.در قابلمه رو یه ربعی می ذاریم روی قابلمه بمونه.

بعد در قابلمه رو بر می داریم و دنبه های طلایی شده رو با کفگیر بر می داریم و روغنشو جدا می کنیم.

روغن همون ابتدا رنگ طلایی داره اما بعد از سرد شدن , سفید می شه. رنگش توی عکس کمی تیره افتاده!

ته روغنا رو من جدا کردم و قاطی روغنام نکردم.

اون دنبه های طلایی شده هم جدا می کنیم و ازش جدا گانه استفاده می کنیم. ما به اینا می گیم :" جزغاله" و ما خودمون فقط برای نون استفاده می کنیم. یعنی یا خودمون قاطی خمیرمون می کنیم و یا میدیم نونوایی تا برامون درست کنن.بی نهااااااااااااااااایت نونش خوشمزه می شه.

اما شنیدم که این جزغاله ها رو داخل نیمرو یا غذاهای دیگه هم می زنن که من نمی زنم!

اینم از روغن دنبه بدوووووووووون بو! که بعد از سرد شدن رنگش سفید شده:

---برای من  باز شدن دنبه ها تقریبا 2 ساعت زمان برد.

 ---راستی این روغنو دم دست تون بذارین. تو یخچال نذارین!

نوش جونتون. 

Login Form