آش رشته

سلام.

یعنی من شدیدا آش دوست دارم مخصوصا آش رشته. دستپخت هر کسی هم باشه , بازم دوست دارم حتی اگه همه بگن بد بوده, شور بود , بی نمک بود و ... من بازم تا اخرش می خورم.

من آش رشته هامو این مدلی درست می کنم که به نظر شوهرم خوب میشه و دوست داره. به نظرم خودمم که حرف نداره :)

تزیینش کاملا یهویی بود!!!! یعنی قرار بود یه شکل دیگه بشه که یهویی شد و تبدیل شد به این! ولی خب ظاهر که مهم نیس! اصل باطن! باطن!!!

مواد لازم :

نخود : نصف پ

لوبیا چیتی : نصف پ

عدس : سه چهارم پ 

سبزی آش : نیم کیلو

رشته آش : نصف بسته

پیاز بزرگ: 2 عدد

سیر : 3 حبه

زردچوبه : 2 ق م

فلفل سیاه , فلفل قرمز , نمک : مقداری

آرد : نصف ق غ

آب سرد : نصف پ

زیره سبز یا 4 زیره : اختیاری ولی اجباریش کنین!

روغن

 

طرز تهیه :

این مقدار آش , حدود 4-5 تا ظرف یک کیلویی میشه (ازین ظرف یک کیلویی های ماست منظورمه). 

اول از همه حبوبات رو باید شب قبل خیس کنین.

بذارین حبوبات به صورت جداگانه پخته بشن. 

یه کتری پر , آب جوش بذارین. این نکته خیییییییییییلی مهمه!

بعد از اینکه جبوبات کامل پختن , با آب باقی مونده خودشون همه رو با هم مخلوط می کنیم.

سبزی آش رو به حبوبات اضافه می کنیم و می ذاریم 10-15  دقیقه بجوشه.

پیازا رو رنده می کنیم و به همراه سیر تفت داده شده به قابلمه مون اضافه می کنیم .(من یه پیازو خام رنده می کنم و یه پیاز دیگه رو تفت می دم و اضافه می کنم.)

--- حواستون باشه اگه پیازو نمی خوان تفت بدین پس حتما روغن اضافه کنین!!!! روغن تونم نباید کم یا زیاد باشه. همون اندازه روغنی که برای دو تا پیاز بزرگ می زنین رو اضافه کنین.

ادویه ها رو تو همین مرحله اضافه کنین. اگه پیازو تفت می دین, زردچوبه هم همراه با پیاز بذارین چند ثانیه روی حرارت بمونه وگرنه همین طوری مث فلفل , اضافش کنین.

--- من معمولا 1 ق م 4 زیره یا زیره ساییده میریزم که هم یه خورده طعمشو خوب می کنه و هم اینکه خاصیت داره!!!

 

بعد از پخت سبزی , رشته آش رو خورد می کنیم و کم کم به قابلمه مون اضافه می کنیم. 

--- همه ی رشته آش رو یه بار به قابلمه اضافه نکنین!

خیلی آروم آش تونو هم بزنین. ( چون رشته ها حساسن و میشکنن)

وقتی رشته ها نرم شدن , آرد و اب سرد رو با هم مخلوط کنین تا ارد کاملا باز شه و بعد به قابلمه آش تون اضافه کنین.

زیر حرارت رو کم کنین و درشو بذارین به مدت 25-35 دقیقه تا آش جا بیوفته.( تو این مدت رشته ها هم کاملا پخته میشن!)

من تو این مدت چند باری آش رو هم می زنم.

بعد از اینکه آش جا افتاد , نمکشو اندازه و زیر حرارت رو خاموش می کنیم و می ذاریم چند دقیقه ای همون طوری بمونه. من 10 دقیقه می ذارم معمولا.

و بعد هم نوش جونتون کنین.

--- اگه هر مرحله ای از کار , دیدین آب آش تون کمه می تونین آب جوشیده اضافه کنین.

اینم پسر گلی مامان که همیشه دستیار مامانشه. بهش گفتم یه قاشق بردار عکس بگیرم تا خود آش هم دیده شه. اون طفلی هم دستشو همون طوری نگه داشت تا من عکس بگیرم :)

بعد از اینکه آش رو داخل کاسه کشیدم گذاشتم خوب سرد شد , کشک رو کمی با آب جوشیده حل کردم و روی سطح آش ریختم و بعد مثلا تزیین کردم با : نعنا داغ , لوبیا چیتی , نخود , عدس و پیاز داغ مجلسی

 نوش جونتون.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form