طرز گذاشتن سبزه برا سفره هفت سین:
این آموزش مربوط میشه به دانه های سخت مثل : گندم , ماش , عدس و .... من خودم ماش گذاشتم و ماش رو توضیح می دم ولی روش کار مثل همه.
1- بذر مورد نظر رو اول خوب پاک می کنیم.حتی دونه های شکسته رو هم جدا می کنیم.
2- بعد از پاک کردن خیس می کنیم. و در روز چند بار آبشو عوض می کنیم.
3- یه روز نصف یا 2 روز میذاریم در اب باشه که ریشه بزنه.
4- وقتی ریشه زد , یه سبد آماده می کنیم و توش یه پارچه نخی قرار می دیم و ماش ها رو می ریزیم داخل پارچه و روشو می بندیم. بهتر سبد رو , روی سینک ظرفشویی قرار بدیم , که آب زیرش نمونه.
5- دونه های داخل پارچه رو هر چند ساعتی آب می دیم بهشون که خشک نشن و زود رشد کنن.(من دستمو پر آب می کردم و می ریختم روش طوری که همه جای پارچه کاملا آب بخوره)
6- این کارو ادامه می دیم تا 2-3 روز(بستگی به دما و اب دادن شما داره) که می بینی ریشه ها بزرگ شده و از پارچه سر در آورده و زده بیرون.
7- حالا دونه ها رو میریزیم تو ظرف مورد نظرمون , که قرار بذاریم تو سفره هفت سین . البته بهتر زیر اون ظرف رو یه پارچه بذارین تا ریشه ها هیچ وقت خشک نشن.
8- روی دونه ها رو یه پارچه میندازیم.و هر از گاهی آب می پاشیم روی پارچه.
9- بعد از1-2 روز , پارچه روی دونه ها روبر می داریم.
10- سبزه شما سبز شده وداره رشد می کنه.
* جای بذر ها در ابتدا باید یه جای گرم باشه. البته نه خیلی گرم. مثلا جای بخاری اگه بزارین ریشه هاش میسوزه. من خودم روی سینک ظرفشویی گذاشتم از ابتدا تا زمانی که سبز شد!
اینم شبزه ماش من :