سلام.
کلوچه های خوشمزه غذایی خوشمزه! خمیرش عاااااالیه!
مواد لازم :
برای خمیر :
خمیر ترش : 1 ق س
شکر : 1 ق چ
آب ولرم : 1 پ
نمک : کمی
تخم مرغ : 1 عدد
روغن مایع : 2 ق س
آرد : به اندازه لازم
مواد میانی :
روغن مایع : 1 ق س
پیاز : 1 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده : 1 فنجان
برنج پخته شده : 1 فنجان
نخود فرنگی پخته : 1 فنجان
جوانه ی گندم : 1 فنجان
بادام خرد شده : 2 ق س
زنجبیل : 1 ق س
نمک و فلفل
زعفران آبکرده : 1 ق چ (اختیاری)
رومال نان :
زرده ی تخم مرغ : 1 عدد
طرز تهیه :
خمیر ترش و شکر رو با آب ولرم مخلوط می کنیم و درشو می پوشونیم تا 10-15 دقیقه استراحت کنه و عمل بیاد.
نمک , تخم مرغ و روغن مایع رو مخلوط می کنیم و خمیر مایه عمل اومده رو بهش اضافه می کنیم.
--- من معمولا برای نون هام از روغن جامد استفاده می کنم.
ارد الک شده رو بهش کم کم اضافه می کنیم تا جایی که خمیر نرمی داشته باشیم.
خمیر رو خوب ورز می دیم . اگه یه خورده به دست چسبید اصلا اشکال نداره! زیادی آرد اضافه نکنین که خمیرتون سفت میشه و اصلا نون خوبی نخواهید داشت.
روی خمیر رو بپوشونین و بذارین 1-2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.
تا زمانی که خمیر داره استراحت می کنه , مواد میانی رو آماده می کنیم.
پیاز رو خرد می کنیم و با روعن تفت می دیم.
فلفل دلمه ای رو اضافه می کنیم و سر تفتی می دیم و در نهایت باقی مواد رو اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و حرارت رو خاموش می کنیم.
زمانی که خمیرمون آماده شد و حجمش دو برابر شد , از خمیر گلوله هایی بر می داریم , یه خورده بازش می کنیم و از مواد میانی داخلش قرار می دیم و خمیر رو می بندیم و گلوله ای شکل می کنیم و داخل سینی قرار می دیم. (سینی فر رو کاغذ روغنی بندازین یا چرب کنین)
گلوله های آماده شده رو یه کوچولو با دست فشار می دیم و روشونو می پوشونیم تا نیم ساعت الی 45 دقیقه ای استراحت کنن.
و بعد از استراحت و دو برابر شدن حجمش , با زرده ی تخم مرغ رومال می کنیم
و می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با 175 درجه به مدت نیم ساعت .
اینم بافت نون که عالیه!
--- منظور از فنجان یعنی همون فنجان , و پ یعنی پیمانه استاندارد یا لیوان فرانسه دسته دار.
--- مواد میانیش زیاد! به نظر مواد میانیش دوبرابر دستور خمیر :!
--- برای رومال من از تخم مرغ کامل استفاده کردم.
نوش جونتون.