سلام.
خورشت بامیه یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین خورش هاس که خیییییییلی دوسش دارم.
مواد لازم :
ماهیچه یا قلم : 750 گرم ( من از گوشت خورشتی استفاده کردم )
پیاز : 1 عدد
سیر : 5-4 پر
بامیه: یک کیلو
رب : 2-3 ق غ
فلفل قرمز : 1 ق چ
زردچوبه : 1 ق چ
نمک و فلفل
طرز تهیه :
ساقه بامیه رو می زنیم اما باید حواسمون باشه تا سوراخ ایجاد نشه. وقتی سوراخ بشه , موقع پخت , لعاب پس می ده و یه جوری میشه که خیلی ها بامیه رو به همین خاطر دوست ندارن. پس حواستون باشه.
بعد داخل کمی روغن یه ده دقیقه تفت می دیم و می ذاریم کنار.
پیازو خورد و تفت می کنیم و سیر هم می کوبیم و اضافه می کنیم و سر تفتی می دیم به همراه زردچوبه و گوشت.
بعد از تفت دادن, فلفل قرمز هم اضافه می کنیم و 3 پ آب به قابلمه اضافه میکنیم تا گوشت بپزه.
وقتی گوشت پخت , بامیه ها رو اضافه می کنیم و می ذاریم تا بامیه ها پخته شه.(بامیه ها زود میپزه پس حواستون باشه !)
در آخر رب رو تفت می دیم و به همراه نمک و فلفل به قابلمه اضافه و حرارت رو خاموش می کنیم.
--- این خورشت باید کم آب باشه اگه آب دار بود , قبل از ریختن بامیه ها , در قابلمه رو باز بذارین تا ابش تبخیر شه.
--- اگه دوست دارین خورشت ترش باشه , همراه بامیه 2-3 ق آبلیموی تازه یا آبغوره اضافه کنین.
--- برای تزیین برنج , برنج رو داخل استکان ریختم و خوب فشردش کردم و بعد برعکسش کردم.
نوش جونتون.