سلام.
هلیم جـــــــــــــــــــان! هلیم عشــــــــــــــق!
هلیم با این دستور عااااااااااالی میشه. وقتی درست کنین اون وقته که می فهمین خوشمزه ترین هلیم دنیا رو دارین!
بعضی ها هلیم رو با شکر می خورن. بعضی ها مث مشهدی ها هلیم رو با قیمه تزیین می کنن و می خورن. من به شخصه هلیم بدون قیمه نمی خورم :(
گوشت هلیم مث آبگوشت همیشه از گردن , سردسته یا دنده گوسفند انتخاب میشه.دنده گوسفند برای هلیم از این نظر بهتر که بعد از پختن و ریش ریش کردن , هلیم رو به اصطلاح کش دارش می کنه!
گوشت هلیم رو نباید خرد کنین چون رشته هاش کوتاه میشه!
نخود موجود در دستور بوی زهم گوشت رو می گیره. هم می تونین مث قدیما داخل هلیم تون بریزین و نوش جان کنین و هم می تونین مث من بعد از پختن گوشت , دیگه ازش استفاده نکنین.
مواد لازم :
گوشت گوسفند با استخوان : نیم کیلو
گندم : 7 پ
نخود : 2 پ
پیاز : 1 عدد
دارچین
کره
شکر
نمک
طرز تهیه :
من با یک پ گندم درست کردم.
گوشت و نخود و پیاز و با 6 پ اب روی حرارت زیاد می ذاریم تا به جوش بیاد وقتی به جوش اومد , کف روشو می گیریم و حررت رو کم می کنیم و می ذاریم تا پخته شه.( اگه آبش تموم شد ولی هنوز نپخته بود , آب جوش اضافه کنین.)
گندم هم با 3 پ آب داخل قابلمه جاداری بریزین و بذارین روی حرارت تا گندم ها کاملا پخته شن. در قابلمه رو نیمه باز بذارین و هرازگاهی هم بزنین.( اگه آبش تموم شد ولی هنوز نپخته بود , آب جوش اضافه کنین.)
وقتی گندم پخته شد , داخل مخلوط کن بریزین تا صاف و یکدست شه. یا می تونین بکوبین.
--- اگه دوست ندارین همش صاف شه , می تونین فقط نصف گندم ها رو تو مخلوط کن بریزین.
گوشت هم از آب بیرون بیارین و استخوناشو جدا کنین و گوششو بکوبین تا ریش ریش بشه.
حالا گوشت کوبیده شده به همراه آب گوشت و گندم صاف شده رو به قابلمه اضافه کنین و بذارین روی حرارت تا به جوش بیاد.
اب و نمک هلیم رو اندازه کنین.
--- اگه قرار با شکر نوش جان کنین , نمک هلیم رو کم بریزین.
اگه هلیم شل هس , حرارت رو کمی زیاد کنین تا سفت شه.
ظرف هلیم رو با کره و دارچین تزیین و نوش جان کنین. یا مث من با قیمه جان تزیین کنین!
این هلیم , بی نظیره!!!!!!!
نوش جونتون.