سلام.
اعتراف می کنم که هیچ موقع طرفدار قیمه بادمجون نبودم با اینکه عاااااااشق بادمجونم و قیمه هم خیلی دوست دارم اما این دو تا با همو نمی تونم تو یه بشقاب ببینم :) البته نمی تونستم! الان دیگه دوست دارمشون.
این قیمه بادمجونی که درست کردم از لحاظ ظاهر فرق می کنه و اونم بخاطر اینه که از روی دستور کتاب درست کردم. من مامانم همیشه بادمجونا رو توی قیمه درسته می ندازن. حتی گاهی اوقات سر بادمجونم نمی کنن و شکل قشنگی به غذا می ده.
در ضمن این دستور رب نداره! انگار قدیم تو قیمه هاشون رب نمی زدن!
مواد لازم :
گوشت : نیم کیلو
لپه : نیم کیلو
بادنجان : 2-3 عدد
پیاز : 1 عدد
آب غوره : 4-5 ق غ
زردچوبه و نمک و فلفل
طرز تهیه :
لپه رو از شب قبل خیس می کنیم.
پیازو سرخ می کنیم و گوشت های ریز شده رو بهش اضافه می کنیم و یه سر تفتی می دیم و بعد آب به همراه لپه اضافه می کنیم و می ذاریم تا هر دو بپزه.
--- گوشت برای قیمه باید ریزتر از اندازه خورش های معمولی باشه!
بادمجونا رو پوست می گیریم و حلقه حلقه می کنیم. من بادمجونامو راه راه پوست گرفتم.
روی بادمجونا نمک می پاشیم تا تلخیش گرفته شه و بعد از نیم ساعت می شوریمو می ذاریم خشک شن.
بعد از خشک شدن , سرخشون می کنیم. من تو تابه رژیمی سرخ کردم برای همین شکل و ظاهرش زیاد قشنگ نشده ولی خب رژیمی شده :)
وقتی گوشت و لپه کاملا پخته شدن , بادمجونای سرخ شده , آبغوره , زردچوبه , نمک و فلفل رو اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا بادمجونا بپزن و خورش جا بیوفته .
--- بادمجونا خیلی زود می پزن!!!! برای همین گفتم گوشت و لپه کاملا پخته باشن.
بعد از آماده شدن و جا افتادن خورش , اول بادمجونا رو با کفگیر یا قاشق یا ... بر دارین و کنار بذارین. خورش رو داخل ظرف بکشین و بعد بادمجونا رو روی خورش بذارین.
--- من به جای اب غوره , آبلیمو زدم.
--- اگه بدون رب نمی تونین بخورین , ی کوچولو رب بزنین.
نوش جونتون.
--- آموزش گل های بادمجون و سیب زمینی هم می گم انشاالله.