سلام.
کاله جوش یا همون اشکنه , یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاهاس. البته اسمای دیگه ای هم می گن ولی اصلش کاله جوش هس (کله جوش - کالا جوش -کال جوش)
اشکنه در اصل با کشک محلی و گردو درست می شه . هرگز کشک بازاری رو جایگزین کشک محلی نکنین که دیگه خوردنش لطفی نداره ! خیلی ها بدون نعنا درست می کنن اما تو دستور اصلی نعنا اومده و به نظرم خوشمزه ترش میکنه.
مواد لازم :
کشک ساییده شده : 2 پ
پیاز : 2 عدد
مغز گردو : 1 پ
نعنای خشک : 1 ق غ
زردچوبه : 1 ق چ
آب : 3 پ
طرز تهیه :
پیاز رو ریز می کنیم و تفت میدیم تا رنگ بگیره. مغز گردو رو نیم کوب و اضافه می کنیم و چند چرخ می دیم.
زردچوبه و نعنا هم اضاه می کنیم.
آب رو اضافه می کنیم و به محض به جوش اومدن , کشک ساییده شده رو اضافه می کنیم.
پیش از به جوش اومدن کشک , حرارت رو خاموش می کنیم .
--- قبل از خاموش کردن حرارت , نمک غذا رو اندازه می کنیم , اگه کم نمک بود , نمک اضافه می کنیم. معمولا کشک محلی , نمک دار هس برای همین قبل از اضافه کردن نمک , حتما بچشین.
اشکنه مون حاضر و می تونین با نون ریز شده و پیاز و سبزی نوش جون کنین.
نوش جونتون.