سلام.
کاسنی یه گیاه سرشار از خاصیته.
هر کدوم از اجزاء گیاه کاسنی برای یه چیزی خوبه. من نمی خوام اینجا دونه دونه بگم فقط بدونین که این گیاه پر از خاصیته که تو خیابون و بیابون و بیرون شهر پر , حیف استفاده نشه!
برای اینکه دقیق بدونین که چه خواصی داره می تونین به کتابای طب اسلامی و طب سنتی مراجعه کنین. من اینجا خود گیاهش رو معرفی می کنم که ببینین چقد اطرافتون زیاد. البته شهر من که خداروشکر زیاد و اگه اشتباه نکنم جنوب کشور , این گیاه پر خاصیت کشت میشه و قاطی سبزی های دیگه شون استفاده میشه (!)
خب این گیاه پرخاصیت ایشون هستن:
گیاهی که یه طرفش (پشت برگ) کرک دار (ما می گیم تیغ داره :)
وقتی هم برگا رو از ساقه جدا می کنیم ازش شیره ای سفید رنگ خارج میشه.
این مدل برگ(عکس زیر) خیلی بیشتر . کوچیکه ولی همون نشونه ی کرک و شیره ی سفید رو داره.
اینم یه مدل دیگه ای از برگ کاسنی:
من با برگ های کاسنی هم شربت درست می کنم و هم مقداری رو خشک می کنم و دم نوش درست می کنم. یه کوچولو هم قاطی سبزی آش می کنم.
ناگفته نماند که این گیاه کمی تلخ! برای همین هم می گم یه خورده قاطی آش می کنم چون آش رو تلخ می کنه.