سلام.
طرز درست کردن کمپوت خیلی خیلی آسونه!
با هر میوه ای که دوست دارین می تونین کمپوت درست کنین.
اول اینکه میوه رو خوب بشورین و دم میوه رو بگیرین. مثل آلبالو , گیلاس و سیب و ....
یه شیشه بر دارین و داخلش 3 الی 6 قاشق شکر بریزین. این اندازه بسته به اندازه شیشه و همین طور ترش و شیرینی میوه تونه. مثلا برای میوه های شیرین مث زردآلو 3-4 ق شکر کافیه. برای آلبالو که کمی ترش همون 6 یا 5 ق شکر خوبه.
شکر رو با کمی آب جوشیده می ریزین داخل شیشه و درشو می بندین و خوب خوب تکونش می دین تا شکر کاملا حل شه.
بذارین تا سرد شه .
بعد میوه های شسته شده رو بریزین داخلش و روشو با آب جوشیده سرد شده پر کنین. درشم محکم ببندین!!!
حالا یه قابلمه به اندازه شیشه هاتون بردارین و پر آب کنین و شیشه ها رو داخلش بذارین.
--- آب نباید تا سر شیشه برسه. از نصف شیشه , یه خورده بیشتر باشه کافیه.
حرارت روی متوسط باشه تا زمانی که آب به جوش بیاد.
بعد از به جوش اومدنش , 10-15 دقیقه دیگه بذارین بمونه و بعد حرارت رو خاموش کنین.
--- زمان بعد از جوشیدن به میوه تونن بستگی داره! مثلا برای سیب 5 دقیقه هم کافیه ! مخصوصا اگر سیب رو نصف کردین! برای گلابی هم همین طور.
اگه زمان بیشتری بدین له میشه میوه تون!
من برای زردآلو و آلبالو تقریبا نزدیک 10 دقیقه زمان دادم. و بعد هم حرارت رو خاموش کردم.
بعد از خاموش کردن حرارت , شیشه ها رو از قابلمه بر دارین و به صورت برعکس بذارین روی کابینت یا هر جای مشابه به اون و بذارین همون طور باقی بمونه تا سرد شه.
با این کار می تونین بفهمین که در شیشه ها رو محکم بستین یا نه! اگه محکم نبسته باشین که آب پس می ده. وگرنه درسته.
بعد از سرد شدن کاملشون ( که طول می کشه) آمادن که بذارین داخل یخچال.
اگه از شیشه ای اب ریخت , اونو بذارین تو اولویت و زودی مصرفش کنین.
برای اینکه اینا چه مدت داخل یخچال می مونن , راستش امتحان نکردم! چون بعد از درست کردن , طی چند روز خورده می شه :)
--- اگه شیشه ای رو باز کردین و نوش جونتون کردین , اون شیشه رو زودی مصرف کنین.
نوش جونتون.