سلام.
بازم نوووووون! به به !
من عاشق نون پختنم. انقد نون پختن و نون خوردن رو دوست دارم که اصلا برام نون پختن خستگی نداره و به محض بیرون اومدن از فر , نصفشو می خورم:)
امروز هم می خوام یه نون خیلی خیییییییلی خوشمزه رو بهتون آموزش بدم که می شه به عنوان صبحانه و یا عصرانه استفاده کرد اما به نظرم برای صبحانه خیییییییلی معرکه ست. اسمش نان اتریشی هست.
مواد لازم :
شیر ولرم : 1 پ
خمیر مایه : 1 ق م
شکر : 1 ق م
روغن مایع یا کره : 50 گرم
شکر : 50 گرم
تخم مرع : 1 عدد
آرد : 500 گرم
طرز تهیه:
نصف پیمانه از شیر , خمیر مایه و 1 ق م شکر رو مخلوط می کنیم و درش رو می بندیم و می ذاریم تا 10 دقیقه استراحت کنه و عمل بیاد.
در ظرف دیگه ای نصف باقی مونده شیر , تخم مرغ , 50 گرم شکر , روغن مایع یا کره ( من روغن مایع ریختم ) , خمیر مایه عمل اومده رو با هم مخلوط می کنیم. من با همزن دستی زدم.
حالا آرد رو کم کم اضافه می کنیم و خوب ورز میدیم تا یه خمیر لطیفی بدست بیاد.
یکی از دلایل یه نون خوب , خوب ورز دادن خمیرش هست. نون درست کردن زحمت داره اما به نظر من می ارزه!
خب داشتم می گفتم ...
روی خمیر رو می پوشونیم و 1 الی2 ساعت استراحت می دیم (تا زمانی که حجمش دو برابر شه)
حالا که خوب خمیرمون ور اومد کار رو شروع می کنیم.
اول اینکه فرتونو روشن کنین و رو 180 بذارین.
بعد هم خمیر رو هر جور دوست دارین داخل قالبتون بذارین و با یک تخم مرغ رومال کنین و بذارین تو فر. من شکل گل کردم! مثلا!!!! اخه دفعه اولم بود زیاد وارد نبودم اما نکاتی رو از این نون فهمیدم که بهتون می گم.
من خمبر رو بازش کردم و برش دادم به صورت مستطیل شکل:
بعد لای خمیرم مربا گذاشتم .
و بعد شروع کردم به رول کردن:
و بعد هم رول رو گذاشتم داخل قالب چرب شدم. البته به صورت عمودی گذاشتمشو بعد هم با یک تخم مرغ رومال کردم.
خب حالا اینجا نکاتی داره که باید بهتون بگم :
--- اول از همه اینکه قالبتونو زیاد مث من پر نکنین!
--- دوم اینکه حتما حتما عرض مستطیل تونو زیاد نکنین! هر چه عرض مستطیل تون زیاد تر باشه ارتفاع گل تون بیشتر میشه و به نظر من خوب نیس! حالا اگه شما دوست دارین ارتفاعشو زیاد کنین نوش جونتون ولی حتماا اندازه همشون "یکی " باشه.
بعد می ذاریم داخل فر با همون دمای 180درجه !
---- راستی یه کاسه آب هم بذارین تو فر. بخار آب باعث میشه نون نرم تر شه.
اینم بافت نون خیییییییلی خوشمزه : واقعا خوشمزه بود ها! امتحان کنین , متوجه می شین!
نوش جون همتون.