نان بِِیگِل (امریکا)

سلام.

نان بیگل (bagel) یه نون خیلی خوشمزه با یه روش خیلی جالب!

این نون تقریبا بافت سفتی داره و برای صبحانه با پنیر خامه ای و کره خورده میشه.

مواد لازم :

آرد سفید : 5 و نیم پ

خمیر مایه : 1 ق م

آب ولرم : 1 و نیم پ

شکر : 4 ق غ

زرده تخم مرغ : 1 عدد

روغن : 4-5 ق غ(این دستور روغن نداشت. من با اجازه خودم روغن ریختم :)

نمک : نصف ق م

 

طرز تهیه :

من با نصف مواد درست کردم.

خمیر مایه و یک ق م از شکر رو با نصف پ آب ولرم داخل ظرفی مخلوط می کنیم و در ظرف رو می بندیم و می ذاریم 10 دقیقه استراحت کنه تا ور بیاد.

خمیر مایه عمل اومده , روغن , نمک , یک پ اب ولرم و 2 ق غ شکر رو با هم مخلوط می کنیم.

--- دستور روغن نداره! من خودم روغن ریختم.

ارد رو کم کم اضافه می کنیم و خوب ورز می دیم (حداقل 15 دقیقه) تا یه خمیر تقریبا سفتی به دست بیاد. (منظور از سفتی اینه که به دست نمی چسبه. زیاد آرد اضافه نکنین که سفت و سنگین میشه.)

--- آرد بیشتر از 5 پ مصرف نمیشه! آرد رو یه باره اضافه نکنین!

خمیر رو داخل ظرف بزرگ چرب شده می ذاریم و روشومی پوشونیم و می ذاریم 1 الی 2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.

بعد از استراحت خمیر رو یه کوچولو ورز می دیم و داخل سینی آردپاشی شده می ذاریم و لوله می کنیم و به 16-18 قسمت مساوی تقسیم می کنیم.(من با نصف مواد درست کردم و به 8 قسمت تقسیم کردم.)

هر قسمت رو گلوله ای می کنیم و کف دست مون می ذاریم و انگشت شست دست دیگه رو وسط خمیر می ذاریم و شستو می چرخونیم تا وسط خمیر سوراخ شه. کمی هم با کف دست بهش فشار میاریم تا قطر دایره 7-8 سانت بشه.

همه رو به همین شیوه آماده می کنیم.

روش یه دستمال پهن می کنیم تا خشک نشه و بعد 8 پ اب رو با باقیمونده شکر (تقریبا دو ق غ) داخل قابلمه ای می ریزیم و می ذاریم روی حرارت زیاد تا به جوش بیاد.

وقتی به جوش اومد , حرارت رو کم می کنیم. حرارت باید طوری باشه که آب , جوش ریز بزنه.

فر رو روی 200 درجه گرم می کنیم و سینی فر رو چرب می کنیم.(یا کاغذ روغنی بذارین)

یکی یکی بیگل ها رو داخل آب جوش می ریزیم و اجازه می دیم 5-6 دقیقه بجوشه.

--- زیاد قابلمه رو پر نکنین مث من! چون بهم فشار میارن و فرمشون بهم می ریزه!

  و بعد با کفگیر بر می داریم و می ذاریم داخل آبکش.

 همه رو به همین شکل اماده می کنیم و بعد می ذاریم روی سینی چرب شده.

روی بیگل ها رو با مخلوط زرده تخم مرغ و چند قطره آب , رومال می کنیم و کنجد و سیاه دانه می پاشیم.

 می ذاریم داخل فر با 200 درجه دما به مدت 25-30 دقیقه. تا زمانی که روی نون ها برشته و طلایی بشه.(باید چک کنین با کمک خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.)

 

اجازه می دیم تا خنک شن و بعد با پنیر و کره نوش جان می کنیم .

نوش جونتون.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form