سلام.
برشتوک جان! عاشق این خوشمزه جانم!
به نظرم بیشتر برشتوک یه مدل شیرینیه تا حلوا! برای همین تو بخش شیرینی هم می ذارم با اسم "شیرینی برشتوک "!
مواد لازم :
آرد نخودچی : 100 گرم
روغن جامد : 30 گرم
کره : 10 گرم
پودر قند : 40 گرم
پودر هل : 1 ق چ
طرز تهیه :
--- حتما از پودر قند استفاده کنین و چندین بار از الک ریز ردش کنین!
آرد نخودچی رو با حرارت خیـــــلی کم تفت میدیم.
--- حتما حرارت کم باشه وگرنه برشتوکتون اصلا خوشمزه نمیشه !
--- آرد نخودچی خیلی زود تغییر رنگ پیدا می کنه! حرارت تون کم باشه و حواستون بهش باشه!
یه کوچولو که تغییر رنگ پیدا کرد از روی حرارت بر می داریم و الک می کنیم و دوباره به تابه بر می گردونیم.
روغن جامد و کره رو اضافه می کنیم و خوب به خورد آرد می دیم.(تابه روی حرارت نیس!)
پودر قند و پودر هل رو اضافه می کنیم و می ذاریم روی همون حرارت کم تا پودر قند کاملا باز شه .
--- اگه پودر قند باز نشه ، زیر دندون حس میشه و دیگه برشتوکتون یه برشتوک خوشمزه نیس!!!
وقتی مطمئن شدیم که پودر قند باز شده حرارت رو خاموش می کنیم و می ذاریم تا یه خوردی از داغی بیوفته.
خب اینجا برشتوکمون حاضر شده ! حالا یا می تونیم داخل قالب بریزیم و یا می تونیم داخل ظرفی بریزیم و برش بزنیم.
این داخل قالب!
که فقط می ریزیم داخل قالب و بعد هم داخل یخچال. قالب نیازی به چرب کردن نداره!
اگه بخوایم برش بزنیم , یه ظرفی رو بر می داریم و داخلش کاغذ روغنی میندازیم و برشتوک رو می ریزیم داخلش و روشو صاف می کنیم و با پودر پسته و خلال پسته و ... تزیینش می کنیم.
--- اگر احیانا تو خونه کاغذ روغنی نداشتین , می تونین ظرفتونو یه دور زیر شیر آب بگیرین و خیسش کنین و آبشو بیرون بریزین و بعد پلاستیک فریزر رو باز کنین و داخلش بندازین و مرتبش کنین.
کاغذ روغنی و پلاستیک فریزر هیچ فرقی نمی کنه فقط با کاغذ روغنی زیر و اطراف برشتوک تمیز تر در میاد.
و بعد می ذاریم داخل یخچال تا خودشو بگیره و بعد از اینکه آماده شد , از یخچال بیرون میاریم و شروع می کنیم به برش زدن.
و اینم خوشمزه جان!
اینم مدل قالبی:
خیلی برشتوک خوشمزس.
نوش جونتون.