سلام.
حلوای سَویق با طعم بسیـــــــار عالی! یعنی عمرا اگه شما این حلوا رو بخورین و بتونین حدس بزنین که سَویق!
قبلا در مورد سویق گفتم : سویق
این حلوا رو مامان جاریم بهم یاد دادن که گفتن میشه به جای آردی که برای حلوا استفاده می کنی از سویق ها استفاده کنی و حلوا درست کنی . واقعا دست شون درد نکنه که عااااالی بود!
خب من از اونجایی که دستوری برای این کار نداشتم , با توجه به تجربه حلوا پزیم , حلوای سویق رو درست کردم و بعد از دو بار درست کردن این اندازه ها رو به دست آوردم که خیلی خوب و عالی میشه حلوا!
مواد لازم :
سویق جو , سویق برنج ,سویق عدس و سبوس گندم : از هر کدام یک چهارم پ
آب و گلاب : با هم نصف پ (بسته به گلاب تون , اندازشو خودتون کم و زیاد کنین. اگه خیلی عطر داره , کمتر بزنین ولی هر دو با هم نصف پ بشه)
شکر : نصف پ
هل : 1 ق چ
روغن : نصف پ
طرز تهیه :
من سویق گندم نداشتم از سبوس گندم استفاده کردم.
سویق ها و سبوس رو بعد از الک کردن , روی حرارت "کم" تفت می دیم و همزمان شربت حلوا هم درست می کنیم .
شربت حلوا : شکر و آب رو روی حرارت متوسط می ذاریم تا شکر حل شه .
--- نیازی به هم زدن نداره. فقط زمانی که احساس کردین شکر باز شده یه کوچولو هم بزنین.
گلاب و هل رو اضافه می کنیم و بعد از یکی دو قل زدن , حرارت رو خاموش می کنیم. در قابلمه شربت رو می ذاریم که شربت سرد نشه.
--- چون سویق ها قبلا تفت خوردن , پس تفت دادنشون زیاد زمان نمی بره ولی بازم روی حرارت کم باشه!
--- الک کردنو جدی بگیرین و حتما الک کنین!!
زمانی که رنگش می خواست تغییر کنه , روغن رو کم کم اضافه می کنیم و خوب به خورد سویق می دیم (تابه باید روی حرارت کم باشه! من چون می خواستم برای عکس نور داشته باشه , از روی حرارت برداشتم)
--- گفتم کم کم روغن اضافه کنین چون بعضی ها برخلاف من , حلوای کم روغن دوست دارن . اگه کم روغن دوست دارین از مقدار روغن کم کنین.
خب وقتی روغن حسابی به خورد سویق رفت , شربت رو اضافه می کنیم و سریع هم می زنیم .
--- موقع شربت اضافه کردن , حرارت متوسط باشه.
کم کم شروع می کنه به جمع شدن , از روی حرارت بر می داریم و حلوا رو به سمت چپ و راست تابه می کوبیم تا خودشو کامل جمع کنه و به روغن بیوفته :
و بعد هم داخل ظرف می ریزیم و به هر شکل که خواستین در میارین. من با دسته قاشق روی حلوا علامت زدم.
بســـــــیار حلوای خوشمزه و مقوی ای هس! شوهرم اول گفت حلوای بیسکویته :)
به هر چی می خوره غیر سویق.
نوش جونتون.
دیدگاهها
ممنون از دستور خوبتون. درستش کردم. خوب شد
-----------------
پاسخ:
سلام عزیزم.
نوش جونتون.
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا