سلام.
یه نون قندی خیلی خوشمزه که میشه به عنوان شیرینی عید هم آماده کرد.
مواد لازم :
آرد : سه پ
بکینگ پودر : یک ق چ سر صاف
شکر : 150 گرم(تقریبا سه چهارم پ)
روغن مایع : 90 گرم(نصف پ کمتر)
آب : یک چهارم پیمانه
نمک : دو پنس(پنس یعنی اینکه انگشت شصت و اشاره رو داخل ظرف نمک ببرین و ببندین , هرچقد نمک بین انگشتاتون موند اون میشه یک پنس)
رومال :
زرده تخم مرغ : 1 عدد
کنجد : مقداری
طرز تهیه :
من با نصف دستور درست کردم.
شکر , آب , روغن مایع و نمک را با همزن دستی مخلوط میکنیم.
بکینگ پودر هم اضافه میکنیم و بعد آرد الک شده رو کم کم به مواد اضافه می کنیم, با انگشت ورز می دهیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد.
--- جنس آردها متفاوته , شاید برای شما آرد کمتر یا بیشتر استفاده شه. پس کم کم آرد بریزین!
فر رو روشن و روی 170 درجه می ذاریم.
روی خمیر نایلون یا کاغذ روغنی می ذاریم و با وردنه بازش می کنیم و قالب می زنیم. من دو طرف خمیر رو کتاب گذاشتم تا شیرینی هام همه یه ارتفاع مشخص داشته باشه.
و می ذاریم داخل سینی فر.من معمولا شیرینی هامو داخل قالب می ذارم که کف شیرینی هام تغیر رنگ پیدا نکنه و از طرفی کامل پخته شه.
زرده تخم مرغ روبا چنگال می زنیم و روی شیرینی هامون میزنیم و بعد کنجد می ریزیم.
من بجای زرده از سه شیره استفاده کردم. یک ق غ شیره با چند قطره آب مخلوط کردم و زدم روی شیرینی هام.
می ذاریم داخل فر با 170 درجه دما به مدت تقریبا 15-20 دقیقه. البته من داخل قالب گذاشته بودم برای همین . شما حواستون باشه و بعد از 10 دقیقه چک کنین. هم بوی شیرینی بلند میشه و هم اینکه خلال دندون بزنین داخل شیرینی تون اگه چیزی نچسبید یعنی آمادست.
با نصف دستور , تقریبا 10 تا این سایزی بهم شیرینی داد.
نوش جان.