سلام.
اومدم با یکی از شیرینی های عید به نام " دکمه های چوبی". مث شکلش که خیلی ناز , طعم خیلی خوبی هم داره.
مواد لازم:
ارد : 280 گرم
کره : 125 گرم
پودر شکر : 125 گرم
تخم مرغ : 1 عدد
دارچین : نصف ق غ
کاکائو , زعفرون و رنگ : هر چقد دوست دارین.(اما از رنگ خییییییلی کم استفاده کنین)
طرز تهیه :
من با نصف مواد درست کردم.
همه ی مواد رو با قاشق یا لیسک مخلوط کنین.
حالا با دست ورز بدین (کم) تا خمیر لطیفی به دست بیاد.
حالا تو نایلون کنین و بذارین داخل یخچال تا یک ساعت استراحت کنه.
بعد از یک ساعت ...
فرتونو روشن کنین. رو 170 بذارین.
هر تعداد که می خواین رنگ داشته باشین , خمیرتونو به همون تعداد تقسیم کنین.
اعتراف می کنم این شیرینی با رنگ خییییلی جلوه قشنگتری داره!
زعفرون رو تو چند قطره آب سرد حل کنین و به خمیرتون اضافه کنین(اگه اشتباهی اب زیادی زدین , اشکالی نداره یه خورده آرد اضافه کنین)
برای کاکائو هم که همین طوری بریزین روی خمیر و خوب ورز بدین.
برای رنگای دیگه هم همین طوری بریزین رو خمیر و خوب ورز بدین تا همه جا یه دست رنگی شه.
خب حالا ادامه ....
خمیر رو روی سینی باز کنین . سعی کنین قطرش 1 سانت بشه!
2 تا سر نوشابه با سایزای مختلف بر دارین. من یکی آب معدنی برداشتم و یکی هم سر نوشابه. یکی برزگ و یکی کوچیک.
با سر آب معدنی (همون بزرگه) قالب بزنین و بذارین داخل سینی فر. سینی فر نیازی به چرب کردن نداره!(البته من با روغن جامد درست کردم . اگه خمیرتون چرب هست نیازی به چرب کردن سینی نیس!)
حالا با سر نوشابه , روی شیرینی تونو یه فرو رفتگی کم ایجاد کنین.
و بعد هم با سیخ کباب یا هر چیز دیگه ای , 4 تا سوراخ ایجاد کنین. می تونین 2 تا هم ایجاد کنین اما 4 تا قشنگتر میشه.
و بعد بذارین داخل فر به مدت 10 دقیقه (شاید هم کمتر ) با دمای 170 درجه.
نشونه ی آماده شدن شیرینی هم بوی شیرینی بلند میشه و هم اینکه می تونین خلال دندون بزنین داخل شیرینی هاتون, اگه چیزی نچسبید یعنی آمادست.
و بعد نوش جونتون.
خب حالا نکته ها!!!!
--- اول اینکه من بازم با روغن جامد درست کردم. اینجا رو حتما بخونین : تهیه روغن صاف قنادی در منزل
--- نکته مهم اینه که! حتما قطر همه شیرینی ها یکی باشه. مال من یکی نبود! برای همین چون بعضی ها نازک تر بود , زیرش بیشتر طلایی شد :)
--- اصلا شیرینی ها نباید تغییر رنگ بدن! مدام چک کنین.
--- اگه می خواین با نصف مواد درست کنین , برای تخم مرغ , اول تخم مرغ رو تو ظرفی با چنگال بزنین. بعد وزنش کنین و نصفش رو استفاده کنین.
بازم می گم که طعمش خیییییییییییلی عالی بود.