سلام.
الان که این پست رو می خوام بذارم کلی ذوق زده شدم! چرا؟ چون من عاااااااااااااااااشق شیرینی گوش فیلی هستم و از اینکه تونستم درست کنم ذوقیدم.
زمانی که تو دوران تجرد به سر می بردم 2 تا شیرینی رو خیییییییییلی دوست داشتم و هنوزم دوست دارم یکی کیک یزدی بود و یکی گوش فیلی.
خدارو شکر هر دوتاشم تونستم یاد بگیرم و خودم درست کنم.
خدایی مزش عین بیرونی ها شده بود! تازه بهتر از اون !(اعتماد بنفس :)
اگه سرچ کنین گوش فیل , می بینین شیرینی های مربعی تپلی رو براتون میاره! ولی من نمی دونم چرا اون مدلی درست می کنن! مگه اسمش گوش فیل نیس؟! خب پس باید شبیه گوش فیل باشه دیگه! مگه تو شیرینی فروشی ها مربعی هس؟! راستش ما همیشه گوش فیل رو از یک شیرینی فروشی می خریدیم که عاااااالی بود گوش فیل هاش. دقیقا شبیه گوش فیل بود (البته توش تکه های بزرگتر و ناموزون هم بود ) و اصلا پف نداشت و مث ورقه ای بود که خیلی هم ترد و شکننده بود.
اعتراف می کنم مال منم کمی پف دار شده که باید نازک تر در میاوردم!
خب حالا توضیح کار :
مواد لازم :
آرد : 700 گرم
روغن مایع : 80 گرم
ماست : 100 گرم
تخم مرغ : 2 عدد
آب : 150 گرم
وانیل : یک سوم ق چ
شربت : 1 ق چ
و اما شربت :
شکر : یک کیلو
آب : 300 گرم
گلاب : کمی
آبلیمو : 1 ق غ
طرز تهیه :
من با نصف مواد درست کردم که خیلی شد! توصیه می کنم برای بار اول اصلا با کل دستور درست نکنین!
برای شربت هم من با یک سوم دستور درست کردم که دور ریز نداشت و همش استفاده شد.
خب اول شربت :
برای شربت شکر و اب رو بذارین روی حرارت و اصلا قاشق داخلش نزنین تا شکر در آب حل شه و چند تا قل بزنه. بعد گلاب و ابلیمو رو اضافه کنین.(حواستون به آبلیمو باشه , کم بزنین!) و حرارت رو خاموش کنین. در قابلمه تونو بذارین تا سرد نشه.
برای خود گوش فیل:
روغن , ماست , تخم مرغ, آب , وانیل و شربت رو مخلوط می کنیم. ( یعنی همه مواد غیر از آرد )
من به جای وانیل پودر هل ریختم.
حالا آرد رو اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و خوب ورز میدیم. اولش یه خورده چسبندس ولی اگه خوب ورز بدین خمیر لطیفی بدست میاد.
روش یه نایلون بکشین و 20 دقیقه بذارین تو همون محیط آشپزخونه استراحت کنه.
بعد از استراحت خمیر رو باز می کنیم با قطر کم. و قالب دایره ای می زنیم.قالب دایره ای من همیشه لیوان :)
حالا هر کدوم از اون دایره ها رو دوباره باز کنین تا نازک تر و بیضی شکل شه.
با انگشت تون وسط شو جمع کنین تا چین دار شه.
و به کمک چاقوی تیز از وسط برش بزنین.
من همه رو اول دایره ای در اوردم و بعد این مدلی کردم (چین دادم و برش) و بعد سرخ شون کردم.
حالا بندازین داخل روغن داغ!
وقتی خوب سرخ شد , سریع بندازین داخل شربت که ولرم هس!! داغ نباشه و اگه سرد شده , یه خورده گرمش کنین تا ولرم شه.
و بذارین یه دقیقه ای داخل شربت باشه و بعد در بیارین:
نکته!!!
--- خمیرتونو نازک قالب بزنین.
--- تو هر مرحله از کارتون روی خمیر رو حتما بپوشونین تا خشک نشه. چون یه کار زمانبر.
حتما درست کنین که خیلی عالی میشه.