شیرینی سیب و دارچین(شیرینی عید)

سلام.

شیرینی سیب و دارچین عجب شیرینی خوشمزه ای هس!!!! عاااااااااااالیه. یعنی این شیرینی رفت تو لیست شیرینی های عیدم انشاالله.

این شیرینی خوشمزه ,خمیر خیلی خوبی داره و اصلا ازین اذیت کن ها نیس!

مواد لازم :

آرد : 300 گرم ( ولی خیلی زیاد, پایین توضیح می دم )

آب ولرم : 50 میلی لیتر یا یک چهارم پ

روغن جامد یا حیوانی : 50 گرم ( من روغن مایع زدم , تو دستور توضیح می دم )

خمیر مایه : 1 ق چ

تخم مرغ : 1 عدد 

پودر قند : 1 ق س

نمک : کمی 

 

مواد میانی:

سیب + شکر + دارچین

 

طرز تهیه :

خمیر مایه , پودر قند و آب ولرم رو با هم مخلوط کنین و درشو بذارین و اجازه بدین 10 دقیقه استراحت کنه.

روغن جامد رو آب کنین و بذارین سرد شه.

--- من از روغن مایع استفاده کردم . اول 50 گرم ریختم که خیییییلی زیاد بود. دفعات بعد , 30 گرم ریختم که خیلی اندازه بود.

تخم مرغ رو با چنگال بزنین, وزن کنین و نصفش رو با روغن مخلوط کنین و نصف دیگه رو بذارین کنار برای رومال.

خمیر مایه عمل اومده رو به مخلوط روغن و تخم مرغ اضافه کنین و با چنگال بزنین.

نمک هم اضافه کنین.(خیلی کم)

حالا نوبت می رسه به آرد!

میزان آرد تو دستور خیلی زیاد. دقیقا نصف میزان آرد گفته شده استفاده شد. البته بسته به نوع آرد هم داره! اما مطمئنم کل آرد مصرف نمیشه. پس حتما حتما ارد رو کم کم بریزین و هم بزنین تا جایی که خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد. خوب خوب هم ورز بدین خمیر رو!

روشو بپوشونین و بذارین 1-2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.

در حین اینکه خمیر داره استراحت می کنه , شما 2-3 تا سیب متوسط رو پوست بگیرین و کوچولو ریز کنین و با 2-3 ق غ شکر و یه خورده آب روی شعله گاز بذارین. اجازه بدین خوب آب به خورد سیب بره.

--- آب در حد چند قاشق بریزین چون خود سیب هم آب می ندازه!

زمانی که داشت آبش خشک میشد , هر چقد که دوست دارین دارچین بریزین. من چون عااااشق دارچینم زیاد زدم.

و بعد زیر حرارت رو خاموش کنین.

بعد از استراحت فر رو روشن می کنیم و رو 170 می ذاریم.

خمیر رو یه کوچولو ورز بدین و پهن کنین و به صورت مربع برش بزنین.

به صورت زیر , هر 4 طرف مربع ها رو برش بدین .

از مواد وسط هر کدوم از مربع ها می ریزیم.

و حالا شروع می کنیم به تا زدن :

لبه رو میاریم روی مواد 

دو طرف همون لایه رو بهم وصل می کنیم.( با انگشت شصت و اشاره بهم وصل می کنیم )

دوباره قسمت های دیگه هم به همین ترتیب درست می کنیم:

و در آخر :

تمام خمیر رو به این صورت آماده می کنیم.

بعد از آماده کردن , خمیر رو با اون نصف تخم مرغ رومال می کنیم و وسطش یه خورده کنجد یا هر چیز دیگه ای که دارین می ریزین.

می ذاریم داخل فر با دمای 170 درجه به مددت 10-15 دقیقه. بسته به فرتون داره! باید چک کنین. یک خلال دندون داخل شیرینی بزنین اگه چیزی نچسبید یعنی آمادست.

اگه آماده شد اما روش طلایی نشده بود , یه کوچولو گریل رو روشن کنین.

نکته!!!

--- خمیرتونو نازک نکنین اصلا و ابدا!!! چون موقع بلند کردن , خمیر شل و ول میشه و شکلش رو از دست میده. زیاد ضخیم هم نکنین چون شکلش بعد از بیرون اومدن از فر زشت میشه.

--- اگه قرار روغن مایع بزنین , حتما 30 گرم بزنین. بیشتر نزنین! تمام این عکسا مربوط می شه به زمانی که من 50 گرم روغن مایع زده بودم.

--- به نظرم اگه از روغن جامد هم استفاده می کنین هم 50 گرم کمتر بزنین!

--- با این دستور , تقریبا 8-9 تا بهتون شیرینی می ده البته بسته به سایز شیرینی تون داره که چقدی مربع ها رو در بیارین!

 شیرینی خیییییییلی خوشمزه ای هس. خونه ی ما که طرفدار پیدا کرد.

نوش جونتون.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Login Form