سلام.
بالاخره قسمت شد من این میکادو های خیلی خوشمزه رو پست کنم. خیلی وقته می خوام بذارم ولی همش می گم بذار یه روز دیگه. دیگه فک کنم انشاالله قسمته :)
برای میکادو دستورات زیادی وجود داره. من نمی دونم دستور قدیمی کدومه ولی چندین مدل رو امتحان کردم تا الان , فک می کنم این بهتر از بقیه س (بین اونایی که من امتحان کردم)
مواد لازم :
آرد سفید : 1 و نیم پ
آرد نخودچی : نصف پ
روغن مایع : سه چهارم پ
کره : 100 گرم
پودر قند: 1 پ
پودر کاکائو : 2 ق غ
دارچین : 1 ق چ
هل : 1 ق چ
نان بستنی : 5 ورق
تزیین :
شکلات تخته ای
پودر پسته و کنجد و ..
طرز تهیه :
ارد سفید رو الک می کنیم و روی حرارت "کم" تفت می دیم تا جایی که بوی خامیش گرفته شه.
وقتی احساس کردیم داره رنگش عوض میشه , آرد نخودچی الک شده رو اضافه می کنیم , اونم با حرارت "کم" تفت می دیم.
وقتی رنگش می خواست عوض شه , آرد رو الک می کنیم و دوباره به تابه بر می گردونیم تا احیانا گلوله ای نداشته باشه.
روغن مایع رو اضافه می کنیم و خوب به خورد آرد می دیم.
تابه رو از روی حرارت برمیداریم و کره و پودر کاکائوی الک شده رو بهش اضافه می کنیم.
بعد از باز شدن کره , پودر قند به همراه دارچین و هل رو اضافه می کنیم. (تابه هنوز روی حرارت نیس)
بعد از اینکه کامل مواد رو به خورد هم دادین, یک دقیقه دوباره می ذاریم روی حرارت کم و مدام هم می زنیم.
اینم غلظت مواد :
حرارت رو خاموش می کنیم و می ریم سراغ ریختن مواد روی نون!
خب اینجای کار باید کمی سرعت عمل داشت! برای اینکه موادتون وقتی سرد بشه دیگه روی نون خودشو نمی گیره و موقع برش از هم باز میشه! اگه احیانا (به هر دلیلی) موادتون سرد شد , "چند ثانیه" بذارین روی حرارت تا دوباره گرم شه. (گرم باید باشه نه خیلی داغ!)
خب بعد از اینکه موادمون حاضر شد , ذهنی مواد رو به 4 قسمت تقسیم می کنیم و سریعا شروع می کنیم به ریختن روی نون. روی هر نون بستنی یه قسمتی از مواد رو می ذاریم و کاملا بازش می کنیم تا به همه جای نون برسه.(ترجیحا سعی کنین همه جای نون یه اندازه مواد وجود داشته باشه)
--- موادتون روی نون نه خیلی باید نازک باشه و نه خیلی ضخیم , چون در هر دو صورت روی نون خودشو نمی گیره!
خب وقتی مواد رو روی نون زدیم , نون دیگه رو می ذاریم روش و با دست مون روی همه ی قسمتای نون فشار میاریم. هر فشار دست به اندازه دو تا صلوات باشه کافیه.دست تونو بذارین روی همه ی قسمتای نون تا همه جاش یکسان به نون بچسبه.
و بعد دوباره از مواد و ....
بعد از اینکه کارمون تموم شد , روی نون یه پلاستیک بکشین و روش یه وسیله سنگین بذارین. من از وزنه های شوهرم استفاده می کنم.
--- زیاد هم سنگین نباشه ها! چون نون تون میشکنه!
بذارین نیم ساعت یا حتی 20 دقیقه( بسته به دمای خونه داره) تو محیط خونه بمونه. (تابستونا جلو کولر می ذارم )
در حین اینکه میکادو داره خودشو می گیره , دست به کار می شیم برای تزیین روش. مقداری شکلات رو بن ماری می کنیم.
--- بن ماری شکلات : شکلات رو رنده کنین و بریزین داخل ظرفی و اون ظرف رو روی بخار کتری بذارین و مدام هم می زنیم تا شکلات باز شه. داخلش به هیچ عنوان ذره ای بخارآب نفوذ نکنه!
بعد از اینکه میکادومون حاضر شد , شکلات رو, روی نون می زنیم و روشو پودر پسته و کنجد و ... می پاشیم.
--- من شکلات تخته ای سیاه اول ریختم و بعد شکلات سفید و با چنگال مارپیچ حرکت دادم و در آخر هم پودر پسته و .. ریختم.
می ذاریم چند دقیقه ای داخل یخچال (یا همون محیط) بمونه تا شکلات خودشو بگیره و بعد شروع می کنیم به برش زدن با چاقوی تیز.
برای برش من نونم رو اندازه می گیرم و و علامت می زنم و بعد هم با چاقوی تیز برش می زنم.
--- برش تونو به صورت یه ضرب بیان پایین وگرنه لایه ها از هم باز میشه!یعنی چاقو رو بذارین روی نون و با فشار دو دست به چاقو , همزمان فشار بیارین تا برش داده بشه.
و بعد از برش :
--- من همیشه برای راحت شدن کار موقع برش میکادو , نونم رو قبل از شروع کار , از وسط به طور مساوی نصف می کنم. یعنی 5 ورق نون من , میشه 10 تا. وقتی هم می خوام مواد روش بزنم , اول رو 5 تای اول می زنم , بعد طیق دستور روش یه وسیله ای می ذارم تا خودشو بگیره و بعد میرم سراغ اون 5 تا ورق نصف دیگه.
اوایل که دستم کند بود , بعد از اینکه 5 تا رو آماده میکردم , چون موادم سرد میشد , دوباره مواد رو چند ثانیه گرم میکردم ولی الان قبل از اینکه بخوام کارمو شروع کنم همه چیز رو جلو روم می ذارم تا سریع کارم راه بیوفته (مثل پلاستیک و وزنه و ...) دستمم کمی راه افتاده و سریع تر انجام میدم :)
--- مقدار آرد نخودچی رو می تونین یک پ بگیرین و آرد سفید هم یک پ , ولی به نظرم اونطوری زیادی مزه نخودچی غالب میشه!
--- هل رو می تونین از دستور حذف کنین ولی دارچین رو سعی کنین حذف نکنین!
--- یه نکته خیییییییییییلی مهم!
برای درست کردن , حلوا , میکادو , ویفر و هر چیزی که توش باید آرد تفت بخوره , حتما حتما ارد رو با حرارت کم تفت بدین. خیلی خیلی زیاد تو مزه اثر داره!
خب اینم از میکادوهای خیلی خوشمزه مون!
درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.
نوش جونتون.