سلام.
نمی دونم با سَویق چه اندازه آشنایی دارین! من خودم از وقتی با سَویق آشنا شدم , داخل اکثر غذاهام استفاده میکنم. بی نهایت خاصیت داره و مقویه! با یه سرچ کوچیک کاملا متوجه میشین.
روایات زیادی هم درباره خواص سویق گفته شده .
ما سویق هایی مثل : سویق جو , برنج , عدس , گندم و سیب داریم.( سنجد و به و ... هم هستن اما اینا اصل کارین)
سویق یعنی این پنج مرحله :
حبوبات مورد نظر رو اول پاک میکنیم , می شوریم , خشک می کنیم , تفت می دیم و در آخر آسیاب می کنیم . چیزی که به دست میاد , بهش میگیم سویق .
مثلا برای عدس , اول عدس رو پاک می کنیم , بعد می شوریم و داخل آبکش می ریزیم تا آبش گرفته و خشک شه. حالا بعد از کامل خشک شدن , تفتش می دیم (با حرارت کم چون زودی میسوزن) و بعد هم آسیابش می کنیم.
--- برای آسیاب کردن , اول حبوبات تفت داده شده رو نیم کوب کنین ! چون جو , عدس و برنج , بعد از تفت دادن , سفت میشن و برای آسیاب کردن ممکنه , آسیاب تون بسوزه.
--- سویق رو به صورت آماده , می تونین از عطاری های معتبر تهیه کنین.
من از سویق هام داخل غذاهام استفاده می کنم .
راستش نمی خواستم سویق رو داخل سایت بذارم بنا به دلایلی... اما از وقتی باهاش حلوا یاد گرفتم درست کنم تصمیم گرفتم بذارم چون حلواش فوق العادس ! حالا داخل خود پستش کامل توضیح می دم :)
سویق هایی که داشتم و ازش عکس گذاشتم به ترتیب از جلو : سویق جو , سویق عدس و سویق برنج هس (که این سویق برنج , بازاری هس )
سویق سیب هم انشالله پستشو می ذارم.
اینم از حلوای سویق : حلوای سویق