سلام.
قبلا باسلوق درست کرده بودم با ژله که طعم خییییییییلی عالی ای داشت : باسلوق ژله ای
این بار مدل سادشو درست کردم برای شب یلدا که این مدلشم خیلی خوشمزس.
مواد لازم :
آب : 3 پ
نشاسته : نصف پ
شکر :سه دوم پ
پودر ژلاتین : 1 ق م
آب سرد : یک چهارم پ
روغن : 1 ق غ
هل : کمی ( اختیاری)
آب لبو : کمی
آب اسفناج : کمی
طرز تهیه :
نشاسته و یک پ از آب رو با هم مخلوط کنین تا حل شه . بذارین یه کنار بمونه.
شکر و باقی آب رو روی حرارت می ذاریم تا به جوش بیاد و شکر حل شه .
بعد پودر ژلاتین و یک چهارم آب سرد رو با هم مخلوط می کنیم و به شکر اضافه می کنیم.
وقتی پودر ژلاتین حل شد , نشاسته رو اضافه می کنیم و حرارت رو کم می کنیم و مدام هم می زنیم.
یه کمی که سفت شد و رنگش روشن تر شد , روغنو اضافه می کنیم و می ذاریم تا غلیظ شه. ( من یه خورده هل هم اضافه کردم که خیلی خوشمزش کرد البته رنگشو کمی تغییر میده که می تونین بجاش از عرق هل استفاده کنین)
وقتی غلیظ شد , حرارتو خاموش کردم و یه مقدار برای قسمت سبز رنگ برداشتم , یه مقدار برای سفید و باقی رو هم برای قرمز گذاشتم. ( هر کدومو داخل قابلمه جداگانه همون لحظه ریختم تا سرد نشه.)
داخل اونی که برای سبز کنار گذاشتمو 2 ق آب اسفناج ریختم و روی حرارت کم هم زدم تا دوباره غلیظ شه.
برای قسمت قرمز رنگ هم 2 ق آب لبو ریختم و روی حرارت کم هم زدم تا غلیظ شه.و بعد از غلیظ شدن , درشو بستم تا سرد نشه و نبنده.
قسمت سفید هم براش در گذاشتم تا سرد نشه.
وقتی قسمت سبز رنگ آماده شد , ریختم داخل ظرف ( ظرف نیازی به چرب کردن نداره) گذاشتم تا یه خورده ببنده .( چون هوا خیلی سرد بود , چند دقیقه ای بست)
وقتی کمی خودشو گرفت , قسمت سفید رنگو کمی هم زدم تا از داغی بیوفته و بعد قاشق قاشق روی قسمت سبز رنگ ریختم.
چون قسمت سفیدم کم بود , و از طرفی بخاطر هل کاملا سفید نبود , زیاد تو عکس مشخص نیس.
و وقتی قسمت سفید هم کمی بست , قرمز رو که از داغی افتاده بود بهش اضافه کردم .
گذاشتم داخل یخچال تا خودشو بگیره و سفت شه.
و بعد از یکی دو ساعت ( زمانی که کاملا بسته شه) آمادس و می تونین برش بزنین.
کناره ها خیلی راحت جدا میشن . کناره ها رو جدا کنین و بعد برعکس کنین و برش بزنین.
یا می تونین قالبی درست کنین.یا به صورت تک نفره.
--- می تونین به جای آب اسفناج از پودر اسفناج هم استفاده کنین که رنگش خیلی خوشرنگ تر از این می شه اما ذرات پودر داخلش دیده میشه .
--- یه نکته مهم که قبلا هم گفتم تو پستای قبل , برای ژله هایی که لایه ای هستن , نباید لایه ی اول کامل ببنده و بعد لایه دومو بریزین ! اینطوری موقع برش , لایه ها از هم جدا می شه . لایه اول وقتی یه کوچولو بست , لایه دوم رو بریزین. اینم حواستون باشه که لایه اول بسته باشه وگرنه وقتی لایه دومو می ریزین با لایه اول قاطی میشه.
--- آب اسفناج : اسفناج رو با به کوچولو آب روی حرارت گذاشتم , وقتی آبش کم شد ( در حد چند قاشق) برداشتم به عنوان اب اسفناج.
--- آب لبو : لبو رو گذاشتم با آب بپزه و وقتی پخت , آب باقی موندشو به عنوان آب لبو استفاده کردم.
نوش جونتون.