سلام.
نان بریاش (brioche)یه نون خیییییلی خوشمزس در راستای همون هلوهای خوشمزه :)
مواد لازم :
خمیر مایه : 1 ق غ
شیر ولرم : 1 پ
شکر : 4 ق غ
تخم مرغ : 1 عدد
سفیده تخم مرغ : 1 عدد
رنده پوست لیمو : 1 عدد ( من یه کوچولو رنده پوست پرتقال زدم )
کره یا روغن جامد : 4 ق غ
آرد : 3 پ
مواد میانی :
هلو : 4 عدد
شکر : 3 ق غ
ارد : 2 ق غ
دارچین : یک هشتم ق چ
برای رومال:
زرده تخم مرغ : 1 عدد
روغن مایع : کمی
طرز تهیه :
شیر ولرم , یک ق غ از شکر و خمیر مایه رو با هم مخلوط می کنیم و سرشو می پوشونیم و می ذاریم 10 دقیقه استراحت کنه.
تو یه ظرف دیگه تخم مرغ کامل , سفیده تخم مرغ , باقی شکر , رنده پوست لیمو و روغن رو با هم مخلوط می کنیم( با چنگال )
خمیر مایه رو به مخلوط تخم مرغ مون اضافه می کنیم و هم می زنیم و بعد آرد الک شده رو کم کم اضافه می کنیم.
خمیر به دست اومده رو خوب ورز می دیم و روشو می پوشونیم و می ذاریم تا 1-2 ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.
یه ربع قبل از اینکه بخوایم خمیرمونو برداریم مواد میانی رو درست می کنیم:
هلو رو خرد می کنیم و با آرد , دارچین و شکر مخلوط می کنیم.
وقتی خمیرمون عمل اومد و حجمش دو برابر شد :
خمیر رو یه کوچولو ورز می دیم و به 12 قسمت تقسیم می کنیم. ( من با ترازو این کارو کردم تا همه یه اندازه بشه)
هر قسمت از خمیر رو باز می کنیم و یک ق از مواد میانی داخلش می ذاریم.
گوشه های خمیر رو با دست مون جمع می کنیم.
و به صورت بر عکس می ذاریم داخل قالب مافین. ( من داخل قالب کیک یزدی گذاشتم)
می ذاریم داخل سینی فر و رومال می زنیم. ( زرده تخم مرغ زرده شده و کمی روغن)
می ذاریم داخل فر از قبل گرم شده با 180 درجه دما تا زمانی که بوی نون بلند شه و روش طلایی شه.(بعد از نیم ساعت باید چک کنین با کمک خلال دندون. خلال دندونو بزنین داخل نان, اگه چیزی بهش نچسبید یعنی آمادس.)
--- اگه پخته شد ولی روش طلایی نشد , چند ثانیه گریل رو , روشن کنین.
بذارین کمی سرد شه , بعد از قالب جداش کنین.
اینم بافت نون خوشمزه جان!
نوش جونتون.
خوشمزه های مرتبط با هلو :